Hotel Jaume I, de Salou (foto del web de l'hotel)
Hotel Jaime I de Salou (foto del web de l'hotel)
Salou

Una persona mor per un brot de legionel·losi a Salou

Hi ha 6 afectats més, d'entre 50 i 82 anys, que s'havien allotjat a l'hotel Jaime I

Actualitzat

Salut Pública investiga un brot de legionel·losi a Salou que ha afectat 7 persones, una de les quals ha mort. Els afectats són 5 homes i 2 dones, d'entre 50 i 82 anys i procedents de diferents poblacions d'Espanya i de la Unió Europea, que havien estat allotjats a l'hotel Jaime I de Salou durant el mes de setembre. En aquests moments, una persona ja ha rebut l'alta mèdica i 4 pacients continuen ingressats en les seves àrees de residència.

Els afectats van estar allotjats a l'hotel Jaime I, que està tancat des del diumenge 2 d'octubre. Dos són catalans, 3 d'altres punts de l'estat i 2 turistes estrangers. Des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya no es descarta que puguin aparèixer més afectats durant els propers dies ja que el període d'incubació de la malaltia és de 14 dies com a màxim.

Salut Pública està prenent mostres per descobrir l'origen del brot. Els 7 casos s'han notificat a la Subdirecció de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública a través de la Xarxa Europea de Vigilància de Legionel·losi Associada a Viatges (ELDSNet) i la Unitat de Vigilància de Catalunya Central entre els dies 28 de setembre i 6 d'octubre.

Anar al contingut