Jakarta

Una aerolínia indonèsia perd el contacte amb un dels seus avions amb un centenar de passatgers a bord

L'aerolínia indonèsia de baix cost Adam Air ha perdut el contacte amb un dels seus aparells, un Boeing 737-400 que transportava 96 passatgers i 6 tripulants. La notícia l'han confirmat tant el director executiu de la companyia com el ministre de Transports d'Indonèsia. Poc després s'ha sabut que l'avió desaparegut ha fet una trucada de socors abans que aviació civil perdés el contacte amb l'aparell. El vol feia la ruta entre Surabaya, a l'illa de Java, i Manado, al nord de Sulawesi. En aquella zona hi ha una alerta de tifons.

Actualitzat
El Boeing 737-400 ha desaparegut del radar de la torre de control de l'aeroport d'on s'ha enlairat quan l'aparell sobrevolava el mar. Abans, però, l'avió ha fet una trucada de socors, tal com ha indicat el ministre de Transports d'Indonèsia, Hatta Radjasa, a la ràdio indonèsia Elshinta. El vol número K1574 de la companyia de baix cost Adam Air s'havia enlairat de l'aeroport de Surabaya en direcció Manado. Estava previst que el trajecte durés dues hores i l'aeronau duia combustible suficient per a quatre.

El Boeing transportava 85 adults, set menors i quatre preescolars, a més del pilot, el copilot i quatre hostesses de vol.

La televisió indonèsia ha informat que feia molt mal temps a la part del país que havia de creuar l'aparell d'Adam Air. Per aquest motiu un altre aparell d'aquesta mateixa aerolínia ha hagut de cancel·lar el seu aterratge a l'aeroport de Yogyakarta, al sud de Jakarta, i canviar el seu destí degut a les copioses pluges que havien inundat les pistes.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut