París

Un vídeo reivindica un dels atacs jihadistes a París en nom d'Estat Islàmic

En les imatges apareix un home que sembla ser Amedy Coulibaly, sospitós de matar una agent de policia i del segrest al supermercat "kosher" de París

RedaccióActualitzat

Un vídeo esvaeix els dubtes sobre l'autoria d'un dels atacs jihadistes a París. En l'enregistrament apareix un jove que diu ser Amedy Coulibaly, un dels sospitosos dels atemptats. La gravació té una durada de 7 minuts i s'ha difós aquest diumenge per Internet.

Al vídeo pòstum, Colibaly, presumpte  assassí d'una policia municipal a París, reivindica l'atac en nom d'Estat Islàmic.

En el vídeo, titulat "Soldats del califat", es pot veure Coulibaly fent exercici físic i, després, amb roba negra d'aire militar i amb armes. Al final, s'hi pot llegir un text en què es qualifica ell mateix de "soldat del califat", i reivindica l'atac de dijous en què va morir una agent de la policia local i també la presa d'ostatges de divendres al supermercat jueu.

A la gravació Coulibaly afirma que estava "sincronitzat" amb els germans Kouachi, autors de l'atemptat contra "Charlie Hebdo" i justifica l'atemptat com una resposta als "atacs contra el califat"

Coulibaly parla, també, de la col·locació d'un explosiu en un pàrquing de París. Finalment, amb turbant i armat amb un fusell, expressa la seva lleialtat a Estat Islàmic i al seu emir.

El vídeo ha aparegut en diverses plataformes d'internet com YouTube, però ha estat esborrat ràpidament.

Amedy Coulibaly va morir abatut divendres 9 de gener pels trets dels agents d'intervenció francesos en l'alliberament dels ostatges del supermercat de productes jueus a la porta de Vincennes.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut