Membres de les forces especials sobre la nau de Dammartin-en-Goële
Membres de les forces especials sobre la nau de Dammartin-en-Goële
Dammartin-en-Goële

L'ostatge que no ho va ser: 9 hores amagat i passant informació a la policia

Un grafista va estar 9 hores amagat en una caixa de cartró i va transmetre a la policia informacions sobre els moviments i les converses dels germans Kouachi dins la impremta de Dammartin-en-Goële

Actualitzat

Els autors de la matança a "Charlie Hebdo", els germans Kouachi, van refugiar-se dijous durant nou hores en una nau industrial de la població de Dammartin-en-Goële, al nord de París.

Dins el negoci, una impremta familiar, hi havia en el moment que van entrar els dos terroristes el gerent i un treballador que els assaltants no van veure.

Els germans Kouachi van deixar marxar el gerent de la impremta poc després d'arribar-hi. Però Lilian, un grafista de 26 anys, va estar amagat nou hores sense ser descobert i va sortir sa i estalvi en l'assalt final.

Va facilitar informació a la policia

El grafista, que s'havia amagat en caixa de cartró, va sentir les converses dels dos germans i va transmetre amb el seu telèfon i per SMS, informacions valuoses per a les unitats antiterroristes.

Entre altres informacions, en Lilian va facilitar a les forces de seguretat detalls de la l'estructura de la nau industrial i del lloc exacte on eren els terroristes.

Chérif i Saïd Kouachi pensaven que estaven sols i que no tenien cap ostatge que poder fer servir com a moneda de canvi. Aquesta pot ser la raó que els va impulsar a sortir a les cinc de la tarda a l'exterior de la nau i disparar contra els membres de la unitat especial de la policia que envoltaven l'edifici. Ja havien anunciat que volien morir com a màrtirs i que no pensaven entregar-se.

Els dos terroristes van morir i un membre de la unitat especial va resultar ferit en l'intercanvi de trets. En Lilian, el grafista, va sortir indemne de la impremta pocs minuts després.

Anar al contingut