Operatiu al voltant del supermercat de la porta de Vincennes.
Operatiu al voltant del supermercat de la porta de Vincennes.
París

L'heroi del supermercat "kosher"

Un jove empleat va amagar uns quants ostatges a la cambra frigorífica de l'establiment i els va salvar la vida

RedaccióActualitzat

L'altra cara del terror que s'ha viscut aquests dies a París: les petites accions heroiques que han ajudat a salvar vides.

Els mitjans francesos es fan ressò del que va passar durant l'atac al supermercat "kosher" de la porta de Vincennes.

Quan Amedi Coulibaly va entrar a l'establiment i va començar a disparar, un petit grup de clients van tenir el reflex d'aixecar una trapa del terra i amagar-se. Eren una quinzena de persones.

Aleshores, va entrar en acció un empleat del magatzem, Lassana Bathily, un musulmà de Mali de 24 anys. Va obrir la porta de la cambra frigorífica i hi va fer entrar els clients. Va apagar el llum i va apagar el congelador. Els va deixar a dintre, va tancar la porta i els va recomanar que estiguessin tranquils. Ell va aconseguir escapar-se pel muntacàrregues, va contactar amb la policia i va poder donar detalls molt valuosos del que passava a l'interior del supermercat.

Algun dels que es van amagar a la cambra han explicat després que van passar fred, però que van fer broma amb el vi que hi havia guardat com una possibilitat per fer-se passar el fred.

Quan ja van poder sortir, els ostatges li van donar les gràcies. "M'han felicitat i m'han donat les gràcies", explicava més tard Lassana sense gens de vanitat.

Ara, Lassana Barhily és també un heroi a les xarxes. Ja s'ha creat una etiqueta, @UneMedaillePourLassana, que agrupa molts dels tuits. Alguns demanen per a ell la Legió d'Honor.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut