Columbus

Un policia d'Ohio mata d'un tret un noi negre que era al llit i desarmat

L'agent obre l'habitació on era el jove i dispara un segon després d'obrir la porta, quan ha vist que s'incorporava

RedaccióActualitzat

Els Estats Units sumen una altra víctima mortal, en un controvertit tiroteig per part de la Policia. Ha passat a Columbus, a Ohio. El mateix Departament de Policia ha difós imatges de la càmera que porten els agents i on es veu el tret mortal a un noi negre que era al llit, desarmat

Els fets van passar dimecres. Els agents van entrar a casa de la víctima, Donovan Lewis, de 20 anys, en compliment d'una ordre de detenció per violència domèstica, agressió i tinença il·lícita d'armes.
 

Un sol tret mortal

Al vídeo es veu com els agents arriben al domicili. S'identifiquen i truquen a la porta durant deu minuts abans que algú els obri.

Els obren dos joves, que queden emmanillats. Els policies pregunten si hi ha algú més al domicili; van amb un gos, que comença a bordar.

L'agent s'acosta a l'habitació, obre la porta i es troba el jove al llit, despullat de cintura cap amunt. Quan el noi s'incorpora, l'agent dispara ràpidament.

El vídeo l'ha difós la Policia i advertim de la cruesa de les imatges:


La cap de la Policia, Elaine Bryant, ha explicat a la premsa que va passar menys d'un segon entre que l'agent Ricky Anderson, que fa 30 anys que és al cos, va obrir la porta del dormitori i va disparar un sol tret a l'abdomen de Lewis. 

"Les mans! Les mans!", li criden repetiment els agents. "Deixa'm veure la mà dreta!" "Surt de l'habitació de quatre grapes!", reclamen. 

Observant bé les imatges, es pot veure com el jove s'incorpora per començar a aixecar-se del matalàs quan l'agent obre la porta de l'habitació. No es va trobar cap arma al domicili, explica Bryant. Segons les primeres informacions, tenia un vapejador.

Els agents demanen repetidament a Donovan Lewis que surti de l'habitació "arrossegant-se". El noi es retorçava i gemegava al llit mentre l'emmanillaven i li deien que deixés de resistir-se. Se'l van endur de l'edifici perquè rebés atenció mèdica i va morir a l'hospital.


La cap de la Policia defensa la investigació

L'Oficina d'Investigació d'Ohio ha obert una investigació pel tiroteig mortal, mentre que el policia que va disparar mortalment està de baixa. 

L'advocat de la família del jove mort ha considerat que el tiroteig "no té cap justificació", segons recull la cadena CNN: 

"En Donovan estava desarmat i seguia les ordres policials de sortir de la seva habitació quan l'oficial Anderson li va disparar a sang freda."

La cap de la Policia, que, com la víctima, és negra, ha lamentat els fets. "Com a mare, em solidaritzo i estic d'acord amb la seva mare. Com a membre de la comunitat, em posiciono a favor de la nostra comunitat. Permetrem que aquesta investigació es dugui a terme", ha manifestat aquest dijous en una roda de premsa. 

L'associació antiracista NAACP ha condemnat els fets. "Aquests incidents deixen familiars amb dol, qüestions de la comunitat sense resposta i més divisió entre ciutadans i policia", ha denunciat l'entitat. 

 

ARXIVAT A:
RacismePolicialEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut