Un nou edifici desallotjat a Badalona, el sisè, on han detectat greus problemes estructurals

Els veïns del bloc de 20 pisos s'afegeixen a les més de 100 famílies sense casa dels cinc edificis anteriors: l'enfonsat i els quatre evacuats

Actualitzat

Un altre bloc de pisos s'ha hagut de desallotjar al barri del Raval de Badalona, a conseqüència d'unes esquerdes que suposaven un risc per als veïns que hi viuen. És el sisè bloc des de l'ensorrament al carrer Canigó, on van morir tres persones fa prop d'un mes.

Es tracta del número 118, un altre bloc de vint pisos, adjacent a l'edifici on es va actuar la setmana passada, situat al número 116, a la part posterior del carrer Canigó.

L'Ajuntament de Badalona ha ordenat aquest dimecres que els veïns abandonin els seus pisos al llarg del dia, després que una inspecció tècnica feta aquest dimarts ha detectat esquerdes importants en l'immoble que no es poden resoldre amb un apuntalament.

Esquerdes creuades, més perilloses

En aquest cas, la inspecció ha trobat un problema que, a diferència dels anteriors, és més greu i preocupant. L'alcalde Xavier García Albiol ha explicat que es tracta d'esquerdes creuades al sostre i que afecten tot l'edifici, "amb un risc imminent que pugui cedir".

"Són esquerdes que van en dues direccions, que es creuen, i aquest espai d'encreuament és un espai que queda sense força i no aguanta. Aquesta situació no s'havia detectat en altres edificis i és de màxima gravetat."

L'altre element preocupant i que ha obligat a desallotjar tot l'edifici, ha dit Albiol, és que aquestes esquerdes i d'altres s'han trobat a gairebé tot l'immoble: "No n'hi ha prou a desallotjar només uns quants pisos i deixar-ne uns altres, sinó que ho ha de fer tothom".

L'edifici està situat a la mateixa illa de cases que els altres cinc blocs desallotjats després de detectar-hi problemes estructurals semblants i que posen en perill la integritat de l'edifici i dels seus habitants.

Aquest és el cinquè edifici amb problemes estructurals, després que s'enfonsés el número 9 del carrer Canigó fa un mes (ACN/Jordi Pujolar)

Arran de l'esfondrament del número 9 del carrer del Canigó el 6 de febrer, l'Ajuntament va encomanar a una empresa especialitzada inspeccionar els 420 habitatges de la mateixa promoció al voltant dels carrers del Canigó, d'Ausiàs Marc i de Llefià. Les inspeccions van començar el 21 de febrer quan -- a banda de l'edifici sinistrat-- ja se n'havien desallotjat quatre més.

El primer bloc que es va haver de desallotjar va ser el número 7 del carrer Canigó, al costat de l'ensorrat, quan també hi van aparèixer esquerdes. El número 11, al costat de l'anterior, va ser desallotjat la setmana següent, el 20 de febrer, per la mateixa raó. L'endemà, més esquerdes van obligar a marxar els veïns de la finca número 5 del carrer del Canigó.

L'1 de març, arran de les inspeccions, es va ordenar el desallotjament del número 116 del carrer Ausiàs Marc, on es van detectar unes esquerdes greus. Aquests immobles toquen per la part posterior els del carrer Canigó.

Els veïns d'aquest immoble s'afegeixen al més d'un centenar de famílies que ja han estat evacuades dels cinc edificis anteriors --l'ensorrat i quatre més desallotjats per esquerdes-- a Badalona, sense que de moment hi hagi data perquè puguin tornar a casa seva.

ARXIVAT A:
HabitatgeSeguretat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut