A banda del bloc ensorrat el 6 de febrer, hi ha tres immobles més de la zona que ha calgut desallotjar per precaució

Desallotgen un altre bloc a Badalona: "Podria haver-hi un esfondrament en qualsevol moment"

Els veïns també alerten de la presència d'esquerdes el mateix dia que una empresa especialitzada comença a inspeccionar els 420 habitatges de la mateixa promoció

RedaccióActualitzat

Desallotgen l'edifici situat al número 5 del carrer Canigó de Badalona, proper al que es va esfondrar el 6 de febrer --al número 9-- i que va provocar la mort de tres persones.

Aquest dimecres al matí els veïns de l'immoble han alertat de l'aparició d'esquerdes i, després que els Bombers hi hagin fet una revisió d'urgència, se'ls ha demanat que marxin de casa per precaució de forma indefinida.  


L'Ajuntament diu que "podria haver-hi un esfondrament en qualsevol moment"

El regidor de l'Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia, ha explicat en una compareixença de premsa que s'han observat esquerdes "preocupants" vora les parets mitgeres dels baixos de l'edifici del número 5.

"Per als tècnics és preocupant perquè podria haver-hi un esfondrament en qulasevol moment i per això s'han començat a apuntalar els baixos."

Precisament, l'aparició d'esquerdes també ha motivat el desallotjament dels dos immobles adjacents al que es va esfondrar. Els veïns del número 7 els van desallotjar la setmana passada i els del número 11 se'n van haver d'anar dimarts, quan es complien dues setmanes de l'ensorrament. 

En total, hi ha una vuitantena de pisos desallotjats entre els tres blocs afectats per esquerdes i el que es va ensorrar. 

Un agent de la Guàrdia Urbana de Badalona acordona el tram de carrer on s'inspecciona un altre bloc afectat per esquerdes

Un dron analitzarà possibles sobrecàrregues a la coberta

L'Ajuntament de Badalona ha contractat una empresa especialitzada perquè revisi les 22 finques de la mateixa promoció que el bloc que es va ensorrar i que daten de finals dels anys 50. 

La inspecció ha començat aquest dimecres pels números 5 i 7, i s'allargarà diversos dies per revisar els 420 habitatges de l'illa que dona als carrers Canigó, Llefià i Ausiàs Marc, on viuen prop de 1.200 persones

Desallotgen un altre bloc del carrer Canigó de Badalona per l'aparició de noves esquerdes
Imatge del carrer Canigó de Badalona, on fa dues setmanes es va enfonsar l'interior del bloc de pisos del número 9 (ACN)

El regidor ha explicat que, amb l'ajuda del dron de la Guàrdia Urbana, l'empresa Segui Arquitectura analitzarà el pes que suporten les cobertes i "si han patit alguna modificació que l'hagi incrementat".

En paral·lel, el Departament de Territori ha anunciat la posada en marxa d'un gabinet de crisi per seguir el que ha passat al carrer Canigó de Badalona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut