Es tracta de l'edifici número 116 del carrer Ausiàs Marc de Badalona (3Cat)

Desallotjat un cinquè edifici a Badalona en detectar-s'hi esquerdes greus

Hi ha un centenar de famílies evacuades de cinc blocs de la mateixa promoció, l'enfonsat i quatre més desallotjats

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Badalona ha ordenat desallotjar els 20 pisos del número 116 del carrer Ausiàs March, situat just a la part posterior del carrer Canigó, on a principis de febrer es va enfonsar un bloc i hi van morir tres persones.

És el cinquè edifici que es desallotja dins la mateixa illa des de principis de febrer. El tinent d'alcalde de Territori, Daniel Gracia, ha anunciat que aquest divendres s'hi ha fet una inspecció tècnica i han detectat unes esquerdes "greus".

"Els tècnics van pis per pis per fer totes les comprovacions per tenir una radiografia de la situació", ha dit l'alcalde Xavier García Albiol.


Canvis estructurals

L'alcalde ha explicat que s'han detectat algunes modificacions d'estructures, com algunes parets que s'han tret o una construcció al terrat. "No castigarem més als veïns, que ja ho estan passant prou malament, però si l'informe assenyala que s'ha de corregir, s'haurà de fer", ha dit García Albiol, que ha afegit que vigilaran que es compleixi.

El desallotjament d'aquest nou immoble suposa que hi ha un centenar de famílies evacuades de cinc edificis de la mateixa promoció, l'enfonsat i quatre més desallotjats per esquerdes. La majoria estan allotjats amb familiars, però hi ha 19 persones que utilitzen els serveis municipals d'acompanyament d'habitatge.

De moment, no hi ha data perquè puguin tornar a casa.

La previsió de l'Ajuntament és que l'informe tècnic estigui llest en dues setmanes, tot i que l'alcalde ha afegit que "no posarà pressa a les inspeccions perquè es tracta que es facin de manera detallada perquè tothom quedi segur".


Més de 400 pisos sota sospita

Es tracta del primer bloc que no està al mateix carrer, sinó ubicat a la part posterior de l'illa de cases, que té forma triangular juntament amb el carrer Llefià.

La resta d'edificis són la finca ensorrada al número 9 del carrer Canigó, els edificis immediatament adjacents (7 i 11) i el número 5 del mateix carrer.

En aquesta illa hi ha més de 400 pisos que l'Ajuntament i la Generalitat van acordar inspeccionar tècnicament per detectar possibles danys estructurals, ja que es tracta d'edificis construïts per un mateix promotor entre els anys 1954 i 1960.

Les inspeccions van començar la setmana passada i fruit d'aquestes visites tècniques s'han detectat diverses esquerdes. En la majoria de casos s'ha optat per acordar els successius desallotjaments.

Al número 3 del carrer Canigó, en canvi, es va decidir apuntalar alguns pisos sense necessitat que els veïns abandonessin casa seva. També hi ha hagut casos en què les esquerdes s'han considerat superficials.

La previsió és enllestir el conjunt de revisions tècniques als més de 400 pisos durant la primera quinzena de març.

Anar al contingut