Interior d'una de les aules assaltades de l'Escola Secundària de Ciències de Kankara
Interior d'una de les aules assaltades de l'Escola Secundària de Ciències de Kankara

Un grup armat assalta un internat a Nigèria i segresta centenars de joves estudiants

Gairebé 350 estudiants han desaparegut després de l'atac d'un grup armat a un internat del nord-est del país, en un episodi que recorda el cas de les nenes segrestades per Boko Haram a Chibok

Actualitzat

Un grup d'homes armats amb fusells AK-47 van assaltar divendres a la nit un internat d'alumnes de secundària situat a la ciutat de Kankara, al nord-est de Nigèria. Dins del centre educatiu hi havia en el moment de l'assalt uns 800 estudiants.

Molts d'ells van fugir atemorits i es van amagar en zones boscoses dels voltants o van tornar als seus pobles d'origen. Però encara no se sap res de 345 alumnes del centre.

Les autoritats nigerianes temem que els assaltants hagin pogut segrestar centenars de joves estudiants i que l'episodi sigui un altre segrest massiu a mans de bandes criminals, com el de les nenes de Chibok a qui Boko Haram va segrestar l'abril del 2014. Més de sis anys després, encara no se sap res de 112 de les nenes i noies segrestades.

 

Segons fonts policials, els assaltants estaven traient els alumnes a la força del centre escolar quan van arribar efectius de l'exèrcit i va començar un tiroteig. Enmig dels trets, alguns joves van poder fugir i buscar amagatall en els boscos del voltant. Però d'altres van ser segrestats.

El governador de la regió de Katsina assegura que els soldats estan fent tot el possible per localitzar i alliberar els joves estudiants. També ha ordenat el tancament temporal de tots els internats estatals i ha demanat paciència als pares dels desapareguts i que es deixi treballar l'exèrcit.

A les xarxes socials han proliferat peticions perquè els estudiants de Kankara siguin alliberats. Els missatges fan servir l'etiqueta #BringBackOurBoys ("Torneu-nos els nostres nois"), en una clara al·lusió al #BringBackOurGirls, que es va fer conegut a tot el món durant el segrest de les noies de Chibok.

Els pares dels nois segrestats davant de l'escola assaltada
Els pares dels nois segrestats esperen informació davant de l'escola assaltada (Reuters/ Afolabi Sotunde)

L'atac i el segrest a l'Escola Secundària de Ciències de Kankara ha passat just una setmana després que el grup jihadista Boko Haram va atacar i matar més d'un centenar d'agricultors a l'estat de Borno, també a la zona nord-est de Nigèria. Dos atacs gairebé seguits que han encès totes les alarmes per l'augment d'inseguretat al nord del país.

Des del mes de gener, Amnistia Internacional ha documentat una escalada dels atacs i segrestos en diversos estats del nord de Nigèria i han comptabilitzat 1.126 persones mortes a mans de grups armats.

Una de les aules de l'escola assaltada
Una de les aules de l'escola assaltada (Reuters/Abdullahi Inuwa )
Anar al contingut