L'Havana

Un concert al Malecón de l'Havana, preludi dels actes centrals del 80 aniversari de Fidel Castro

El govern cubà tirarà la casa per la finestra aquest cap de setmana amb la celebració ajornada dels 80 anys de Fidel Castro. El règim no ha dubtat a mobilitzar artistes afins de tota l'Amèrica Llatina, un suport que es va manifestar dijous a la nit amb el concert "Todas las voces, todas" al Malecón de l'Havana. El xou va concentrar milers de joves i va tenir al capdavant dues estrelles de la música cubana: Pablo Milanés i Silvio Rodríguez. Ara la incògnita és la possible reaparició de Fidel aquest dissabte coincidint amb les celebracions. De moment, tot apunta que no se'l veurà, perquè la seva família li ha demanat que no faci cap esforç.

Actualitzat

El concert del Malecón va ser el preludi de la festa grossa, que serà aquest cap de setmana. Abans de l'espectacle, 1.800 representants de 80 països van participar en uns col·loquis sobre la figura històrica de Fidel Castro. Entre els ponents hi havia experts vinculats a la Cuba castrista, com Moçambic i Angola, però també de països enemics dels Estats Units, com l'Iran, i d'altres, com Honduras, que s'han beneficiat dels programes assistencials de Cuba.

Aquest dissabte, el protagonisme de Fidel serà compartit amb l'actual home fort i cap de l'exèrcit, el seu germà Raúl, que presidirà una desfilada militar a la qual s'esperen 300.000 persones.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut