Turquia desplega 6.000 metges 'detectius' per diagnosticar positius de coronavirus

L'objectiu és rastrejar les persones que han tingut contacte amb un malalt i així controlar que el brot no sigui tan letal

Actualitzat

Turquia no vol perdre el control de la pandèmia. El govern d'Erdogan ha desplegat 6.000 metges reconvertits en 'detectius' perquè es traslladin als domicilis de les persones sospitoses de patir coronavirus. 

Una feina de rastreig que, presumeixen les autoritats sanitàries, els està permetent que el brot sigui menys letal. Els metges tenen com a objectiu avaluar les persones que han tingut contacte amb un malalt.

Un cop localitzats, els interroguen: on han estat, amb qui i si han respectat les mesures de protecció. Si consideren que són sospitosos d'haver-se contagiat, li prenen mostres per la prova. Aquesta visita es repeteix a les 24 hores.

Melek Nur Aslan, director agència salut pública a Istanbul, explica que retrocedeixen en tot el que ha fet el possible contagiat.

"Quan parlem de traçabilitat, realment estem fent una feina pròpia de detectius. Intentem retrocedir en el viatge de les seves 48 hores, abans de l'aparició dels primers símptomes o fins al moment que han donat positiu".

Si les proves donen positiu, s'engega un altre procés de rastreig al voltant del nou pacient. I si dóna negatiu, el sospitós ha de seguir confinat a casa 14 dies de forma preventiva.

No és la primera vegada que Turquia utilitza aquest sistema de rastreig. I malgrat els debats al voltant de la confidencialitat, assegura que li ha permès que no hi hagi tants morts.


Les xifres oficials així ho avalarien: el nombre de morts -per sobre dels 3.900- són relativament pocs tenint en compte els prop de 140 mil contagis.

 

ARXIVAT A:
SalutTurquiaCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut