Barcelona

Trias estudia fer la consulta sobre els Jocs coincidint amb les eleccions europees del maig

L'alcalde de Barcelona ha defensat aquesta possibilitat "com una solució" si finalment la capital catalana, conjuntament amb el Pirineu, opta pels Jocs del 2022. I és que l'alcalde barceloní ha admès que en aquests moments "el dubte" és "si finalment ens presentem el 2022 o el 2026". Tot i això, ha reconegut que per fer-ho caldria el permís de l'Estat.

RedaccióActualitzat
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, estudia fer coincidir una consulta sobre la candidatura Barcelona-Pirineu pels Jocs Olímpics d'hivern amb les eleccions europees del mes de maig del 2014. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Trias ha defensat aquesta possibilitat "com una solució" si finalment la capital catalana, conjuntament amb el Pirineu, opta pels Jocs del 2022. I és que l'alcalde barceloní ha admès que en aquests moments "el dubte" és "si finalment ens presentem el 2022 o el 2026".

Trias, que també ha admès que "alguns membres del COI m'han expressat dubtes sobre els Jocs per al 2022", tampoc no descarta fer coincidir la consulta amb les municipals del 2015. En qualsevol cas, necessitaria l'autorització del govern espanyol.

L'alcalde, que s'ha queixat que el PP defensi una consulta pels Jocs Olímpics i es manifesti contrari al dret a decidir dels catalans, ha assegurat que veuria bé que la consulta es fes a les poblacions del Pirineu que entrarien a la candidatura, on creu que el suport popular és molt més clar.

La decisió de fer una consulta sobre la candidatura olímpica es fa va pública aquest dijous. Trias, que ha reconegut que la repercussió d'uns Jocs d'hivern no és la mateixa que els d'estiu, ho ha justificat assegurant que no pot organitzar un esdeveniment d'aquesta dimensió si no hi ha consens al consistori i en la ciutadania.
Anar al contingut