El president Quim Torra en un acte a Lleida
Lleida

Torra crida a evitar que s'imposi un "relat inventat" que justifiqui un altre 155

Defensa que "el camí cap a la llibertat és i serà sempre pacífic", després de la polèmica sobre la via eslovena

RedaccióActualitzat

Després de l'intercanvi de cartes entre governs, arran de les advertències de l'espanyol al català d'enviar policies nacionals i guàrdies civils a Catalunya, si els Mossos d'Esquadra no feien la seva funció, Quim Torra ha demanat evitar que s'imposi un "relat inventat" per a un altre 155.

"Veiem aquests dies com s'intenta imposar un relat fictici de violència i de descontrol, però jo aquí a Lleida us vull dir que el procés cap a la llibertat és i serà pacífic, cívic i democràtic. Ho ha estat, ho és i ho serà, sempre."

"I no hem de permetre que s'imposi un relat inventat amb l'objectiu de justificar una nova intervenció."

 

El president ho ha dit després de la polèmica que encara cueja per les seves declaracions sobre la via eslovena. Alguns polítics de l'oposició el van qualificar d'"il·luminat" o de "perill públic" i li van recordar que el país va aconseguir la independència de Iugoslàvia després d'un conflicte bèl·lic de deu dies, que va acabar amb desenes de morts.
 

 

 

 


Des d'ERC i el PDeCAT també van matisar les seves declaracions i van assegurar que defensen la "via escocesa" en lloc de l'eslovena. El president del PDeCAT, David Bonvehí, va defensar el president Torra, ja que s'havien "malinterpretat" les seves paraules. 

En un acte a Lleida aquest dimarts per commemorar el primer aniversari que les obres del Museu de Lleida van marxar cap a Sixena, Torra ha defensat que el camí de l'independència serà sempre "pacífic i democràtic".

"La nostra via és la defensa dels drets civils i les llibertats mitjançant l'acció sempre pacífica, per aconseguir allò que considerem que és el millor per a tots els catalans."

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàArticle 155Independència
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut