Quim Torra a Bescanó (ACN)
Quim Torra a Bescanó (ACN)

Torra, abans del judici: "No hi vaig a defensar-me de res, sinó a acusar l'Estat"

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que no anirà a defensar-se en el judici al TSJC per un presumpte delicte de desobediència

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) jutja aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra. 24 hores abans, Torra assegura que no hi anirà a defensar-se, sinó a acusar l'Estat.

El president de la Generalitat ha participat en un dinar groc amb unes 200 persones a Bescanó, al Gironès, i el judici ha estat el principal tema de conversa. Torra està citat per desobediència després de l'afer de les pancartes pels presos i exiliats durant la campanya electoral.

Al final de l'acte, el president ha deixat clar que "només va complir" el seu deure de "defensar els seus drets i els de la resta de catalans". Avisa que aquest dilluns no pensa defensar-se:

"Demà no vaig a defensar-me de res, sinó a acusar l'Estat d'haver vulnerat els meus drets i els dels catalans"

El president diu que "justícia espanyola" són termes "incompatibles". Malgrat això, assegura que han "preparat molt bé" la defensa amb l'advocat Gonzalo Boye. El mateix Boye s'ha mostrat convençut a Catalunya Ràdio que Torra no serà condemnat.

Celebra la resposta "massiva" a la sentència

Des de Bescanó, Quim Torra ha destacat les reaccions de la ciutadania a la sentència de l'1-O.

"A mi m'hauria decebut que no s'hagués reaccionat aquests dies, i sé que ens farà ser més forts"

Torra creu que "el país està en proves" aquests dies i diu que vol viure en una Catalunya "fidel a la més absoluta radicalitat democràtica". El president de la Generalitat assenyala que, de les protestes, la ciutadania en sortirà més forta. Diu que "és un camí complicat", però "irreversible" i que Catalunya acabarà sent "un país independent".

Judici per desobediència

Al president li atribueixen un delicte de desobediència per haver mantingut al balcó del Palau de la Generalitat la pancarta que textualment demanava: "llibertat presos polítics i exiliats" en període electoral de les eleccions del 28 d'abril.

La sentència pot trigar a dictar-se entre dues o tres setmanes. I si hi ha recursos, la resolució ferma pot dilatar-se fins a l'estiu.

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim Torra
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut