Boye, convençut: "El president Torra no serà inhabilitat"

L'advocat de Quim Torra i Carles Puigdemont assegura que l'informe d'Amnistia Internacional serà un element més a aportar en el cas de les ordres de detenció europees

RedaccióActualitzat

L'advocat de Quim Torra i Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, considera que Quim Torra no ha de ser inhabilitat al judici que demà li faran per desobediència al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i s'ha mostrat convençut que serà absolt.

" Quim Torra no serà inhabilitat. Perquè confio que la justícia actuarà com a tribunal de justícia no com un òrgan polític tot i que tenim alguns dubtes de la composició de la sala que ja hem manifestat."

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, anirà a judici per no haver despenjat la pancarta dels llaços grocs del balcó de la Generalitat durant la campanya electoral de l'abril. La Fiscalia i Vox demanen entre 20 i 24 mesos d'inhabilitació per al president de la Generalitat.

 

És el primer cop des del restabliment de la democràcia que un president de la Generalitat en actiu serà jutjat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Boye ha explicat que la sentència pot trigar a dictar-se entre dues o tres setmanes. I si hi ha recursos, la resolució ferma pot dilatar-se fins a l'estiu.

 

 

Euroordre Puigdemont

Gonzalo Boye, que també és l'advocat de Carles Puigdemont, ha explicat per què és necessari que li reconeguin la condició d'eurodiputat perquè no el puguin detenir.

"El que ara volem és que li reconeguin la condició d'eurodiputat i que comenci a fer la seva feina política i la immunitat és una de les conseqüències com també ho és tenir el despatx dins del Parlament. Amb aquesta immunitat, Espanya no podria detenir-lo i hauria de tramitar un suplicatori."

 

També ha dit que amb la condició d'eurodiputat podria venir a Catalunya i no ser detingut, des del punt de vista legal.

Boye també ha explicat que li sembla raonable "que s'hagin unificat les euroordres de Toni Comín, Lluís Puig i Carles Puigdemont. Van sobre el mateix i els arguments són pràcticament idèntics".

En relació amb l'informe d'Amnistia Internacional, Boye assegura que serà un element més a aportar en el cas de les ordres de detenció europees.

 

Respecte a la investigació del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona en relació amb si s'han destinat diners públics per pagar despeses relacionades amb l'expresident Carles Puigdemont, Boye assegura que "ni un cèntim de diners públics han anat a parar al Consell per la República ni a Waterloo".

També ha dit que incorporaran a les defenses les paraules de Pedro Sánchez quan "prometia que portaria Puigdemont a Espanya".

ARXIVAT A:
Quim TorraJudici procésCarles PuigdemontProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut