Aquest dissabte hi havia 2.000 cites programades i centenars d'espontanis a Fira de Cornellà
Aquest dissabte hi havia 2.000 cites programades i centenars d'espontanis a Fira de Cornellà (ACN/Sílvia Jardí)

Tornen les cues per vacunar-se a la Fira de Cornellà després d'un agost a baix ritme

La fi de les vacances o l'imminent retorn a l'escola poden ser alguns dels motius que fan que més gent vulgui immunitzar-se

Actualitzat

Aquest dissabte al migdia s'han tornat a veure cues a la Fira de Cornellà, centre de vacunació massiva contra la Covid. Entre la gent que tenia cita i els espontanis que hi han anat sense demanar hora, s'ha recuperat un ritme que feia tres setmanes que havia baixat molt.

Dues mil persones tenien cita per immunitzar-se aquest dissabte al recinte, la gran majoria amb Pfizer. A quarts de tres del migdia ja se n'havien punxat més de 1.300. La majoria són segones dosis. Per diumenge hi ha 3.150 cites programades: 1.100 de Moderna i 2.050 de Pfizer.

La tornada de les vacances i l'inici de curs poden ser alguns dels motius que motiven més gent a vacunar-se
La tornada de les vacances i l'inici de curs poden ser alguns dels motius que motiven més gent a vacunar-se (ACN/Sílvia Jardí)

També hi ha molta gent que hi va sense demanar hora. Segons els responsables del centre, són entre 160 i 200 persones cada dia que aprofiten les portes obertes per punxar-se sense tenir cita prèvia.

La Sílvia hi ha anat amb els seus dos fills, de 12 i 15 anys, perquè estiguin immunitzats abans de tornar a l'institut:

"El pare i jo ja estem vacunats i hem pensat que abans de començar l'escola estaria bé que estiguéssim ja tots vacunats"

Aquest últim cap de setmana d'agost, el final de les vacances o l'imminent retorn a l'escola són alguns dels motius que han ajudat a fer que desenes de persones esperessin al recinte firal.


Baixa el risc de rebrot

El 66% de la població catalana ja té la pauta completa de la vacuna i el 71,5% ja té la primera dosi. Aquest dissabte el risc de rebrot de la pandèmia se situa per primer cop en mesos per sota dels 200 punts.

També recula la incidència acumulada a 14 dies. Se situa als 104 casos per cada 100 mil habitants, segons ha informat el Departament de Salut.

Hi ha 1.142 persones hospitalitzades per Covid, 65 menys que ahir. D'aquests, 418 són a les UCIs, on hi ha quatre malalts crítics menys.
 

El ritme de vacunació havia baixat molt les últimes tres setmanes
El ritme de vacunació havia baixat molt les últimes tres setmanes (ACN/Sílvia Jardí)


Avança la vacunació dels adolescents

Entre els joves de 12 a 15 anys, més de la meitat ja porten almenys una dosi de la vacuna. El govern vol que, quan comenci el curs, tots els adolescents portin almenys la primera dosi de la immunització, i per incidir-hi va enviar aquest divendres una carta a les famílies dels alumnes de secundària.

També es planteja que, en aquelles classes de secundària on hi hagi una taxa de vacunació elevada, es podrien flexibilitzar les quarantenes. A primària, però, es faran com fins ara.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
Anar al contingut