Eva-Marie Persson, fiscal superior adjunta sueca, va demanar reobrir el cas (Reuters)
Uppsala

Suècia no ordenarà detenir Assange per violació

La negativa a detenir Assange "en absència" es basa en la possibilitat d'interrogar-lo a través d'una ordre europea d'investigació

RedaccióActualitzat

La justícia sueca rebutja ordenar la detenció d'Assange per violació que demanava la Fiscalia. El jutjat d'Uppsala considera que no seria proporcionat ordenar la detenció en absència del fundador de WikiLeaks perquè és possible interrogar-lo mitjançant una ordre europea d'investigació en matèria penal. La resolució ressalta que Assange segueix sent sospitós del cas. 

Eva-Marie Persson, fiscal superior adjunta sueca que va reobrir el cas a petició de la denunciant, creu que era necessari examinar-lo, però accepta la decisió del jutge:  

 

"Respecto completament la decisió del tribunal; havia de prendre posició sobre un assumpte complicat i jo considerava que havia de ser examinat per la justícia."

 

La sala del jutjat suec on s'ha decidit no demanar la detenció d'Assange (Reuters)


La investigació preliminar del cas a Suècia es va iniciar al 2010, es va tancar fa dos anys i s'ha reobert al maig després que Assange va ser detingut al Regne Unit. La seva detenció va ser a l'abril, quan l'ambaixada de l'Equador a Londres li va retirar l'asil polític després de passar 7 anys refugiat a la seu diplomàtica. Assange està a l'espera de ser extradit als Estats Units acusat de conspiració, espionatge i 16 delictes més que li podrien comportat la pena de mort o la cadena perpètua.

 

Salut deteriorada

La salut de Julian Assange s'està deteriorant "significativament", segons ha denunciat WikiLeaks. De fet, dijous passat, el periodista australià va haver d'interrompre una vista per internet i tornar a la unitat sanitària de la presó de Berlmarsh, on està traslladat.

El cap de setmana, experts de l'ONU han denunciat que Assange és víctima d'una campanya d'assetjament internacional per part dels Estats Units, el Regne Unit, Suècia i l'Equador. 

 

 

  

ARXIVAT A:
Julian Assange
Anar al contingut