Julian Assange traslladat per la policia britànica després de la seva detenció

Suècia reobre la investigació contra Julian Assange per violació

La Fiscalia sueca obre la porta a demanar l'extradició del fundador de Wikileaks

Actualitzat

La Fiscalia de Suècia ha anunciat aquest matí que reobre el cas pel delicte de violació contra Julian Assange.

El fundador de Wikileaks està en mans de les autoritats britàniques des de l'11 d'abril, quan l'Equador el va entregar després de set anys refugiat a la seva ambaixada a Londres.

Assange està pendent de la petició d'extradició dels Estats Units, on l'acusen d'intromissió informàtica per la revelació de milers de documents secrets.

 

 

A les últimes hores també s'ha sabut que l'Equador entregarà als Estats Units el material informàtic i els objectes personals que Assange va deixar a l'ambaixada equatoriana a Londres.

La defensa de l'australià Julian Assange a Quito acudirà aquest dilluns a la Fiscalia General de l'Estat per presentar una impugnació a la diligència de confiscació de pertinences del fundador de Wikileaks, prevista per al 20 de maig a Londres.

 

 

Així ho va assegurar aquest diumenge a Efe l'advocat Carlos Poveda, a qui la Fiscalia va notificar la diligència de "confiscació d'evidències i pertinences, i el reconeixement a l'interior de l'ambaixada".

Segons la llei sueca, la Fiscalia tenia temps fins a l'any que ve per perseguir el cas de presumpta violació abans que prescrivís.

Amb la resolució anunciada des d'Estocolm, i sempre en funció de la conclusió de la investigació preliminar, molt probablement es podria plantejar la qüestió sobre quina sol·licitud d'extradició hauria de tenir prioritat, si la de Suècia o la dels Estats Units.

Per la seva banda, l'advocat de la presumpta víctima, Elizabeth Massi Fritz, havia assegurat amb anterioritat a la decisió de la Fiscalia sueca que l'arrest d'Assange va suposar un xoc, però "cap víctima de violació hauria d'esperar nou anys per poder tenir dret a la justícia.

 

ARXIVAT A:
Julian Assange
Anar al contingut