Barcelona

Sant Jordi multitudinari que supera les previsions dels floristes i els llibreters

Les primeres xifres apunten que les vendes de llibres i de roses han estat una mica superiors a les de l'any passat

RedaccióActualitzat

La diada de Sant Jordi, patró de Catalunya i dia dels enamorats a casa nostra, ha tret milers de persones a carrers i places, buscant els llibres i autors preferits en un ambient festiu i assolellat. Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona s'han vestit de gala per celebra aquest dia tant especial pels catalans i la cultura catalana. 

Els triomfadors del dia

El Gremi de Llibreters ha fet pública la llista dels llibres més venuts aquesta diada de Sant Jordi, des de dimecres fins aquest dijous a les 5 de la tarda, segons una enquesta feta entre llibreries agremiades.

"Algú com tu", de Xavier Bosch, ha estat el llibre de ficció en català més venut. Pel que fa als llibres de ficció en castellà, el més venut ha estat "La templanza" de María Dueñas.

El llibre de no ficció més venut en català ha estat "És l'hora dels adéus?", de Xavier Sala i Martín i "MasterChef. Grandes platos para todos los días" en castellà. 

Novetats en les roses?

La novetat més destacada ha estat la rosa Xocomix, banyada amb una cera fosca que imita la xocolata, però que no és comestible.

El 80% de les roses que s'han venut han estat vermelles. Els preus s'han mantingut entre els 3 als 5 euros. Un 70% de les roses que s'han venut provenen de Colòmbia i l'Equador. Lluis Vilagran, president del Gremi de Floristes de Catalunya, ha apuntat que cada vegada els clients opten més per comprar els roses en llocs especialitzats perquè busquen "qualitat en el producte".

La diada de Sant Jordi ha arrencat amb la previsió de llibreters i floristes de vendre més que l'any passat. Les llibreries confien a incrementar les vendes un 5% i arribar a més d'un milió i mig d'exemplars, i els floristes, més de 6 milions de roses, una xifra lleugerament superior a la dels últims anys. De fet, des del matí i fins a mitja tarda des del Gremi de Floristes de Catalunya apuntaven que ja s'havien venut un 7% més de roses que l'any passat.

El cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, ha beneït les parades de roses al Pati de Carruatges del Palau de la Generalitat, amb els convidats situats a la majestuosa escalinata. Abans, en la tradicional missa celebrada a la capella del Palau, Sistach ha reivindicat la necessitat de resoldre les "causes estructurals" de la pobresa i ha advertit que "la caritat és sempre necessària però que la justícia encara ho és més".

Sistach, a més, considera que en el debat sobre la institucionalització del país "cal tenir molt present el benestar social, sense oblidar la identitat de Catalunya".

Fora de Catalunya s'han fet activitats relacionades amb Sant Jordi, concerts, presentacions de llibres i fins i tot jocs florals en una trentena de països.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut