Sánchez: "La societat catalana ha dit que no es vol independitzar d'Espanya"

El president del govern espanyol demana "altura de mires" i "generositat" a la dreta i a l'independentisme català

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat "altura de mires" i "generositat per part de tots" per resoldre la qüestió catalana.

"Sempre hem dit que la crisi a Catalunya no es resoldria d'un dia per l'altre, que exigiria altura de mires, sentit d'estat, generositat per part de tots. El camí del diàleg i de la Constitució és el més llarg, però l'únic possible i l'únic transitable."


Catalunya ha estat un dels dos eixos de la intervenció de Sánchez en un acte a Barakaldo del Partit Socialista d'Euskadi. L'altre ha estat la defensa dels pressupostos, que aquesta setmana s'han de debatre al Congrés.

Adreçant-se directament als independentistes catalans, Sánchez els ha demanat "reflexionar" sobre "un referèndum que dividiria per sempre la societat catalana".

 

 

També ha volgut reiterar el seu rebuig a reconèixer "l'autodeterminació que defensa l'independentisme", perquè "no és constitucional".

"Dins de la Constitució, tot. Fora de la Constitució, res. Dins de la Constitució, diàleg. Fora de la Constitució no hi ha diàleg possible, només són monòlegs."


Sánchez ha retret l'immobilisme de l'independentisme i de la dreta, i ha defensat que el PSOE és l'únic que proposa "superar la dinàmica de blocs" i treballar per "una cosa molt senzilla: l'autogovern de Catalunya".

 

 

Ha tancat el capítol dedicat a Catalunya assegurant que "de manera reiterada, la societat catalana ha dit que no es vol independitzar d'Espanya".


Uns pressupostos "socials"

Sánchez ha defensat la seva gestió i la del seu govern en els vuit mesos que fa que va arribar a La Moncloa. I també la necessitat d'aprovar uns pressupostos que ha qualificat de "socials" per primera vegada després de "set anys de retallades" dels governs presidits per Mariano Rajoy.

A més, ha advertit els independentistes catalans i el PP i Cs que els ciutadans prendran nota de la seva falta de compromís amb el benestar.

"Si dimecres que ve els independentistes i la ultradreta representada en el Congrés dels Diputats per part del PP i de Ciutadans voten en contra d'uns pressupostos que són socials, després de set anys de retallades, espero que els espanyols i les espanyoles prenguin nota de la seva falta de compromís amb el benestar d'aquest país."


"Una Espanya en blanc i negre"

Sánchez també s'ha referit a la concentració convocada aquest diumenge al migdia pel PP i Ciutadans a la plaça de Colón de Madrid sota el lema "Per una Espanya unida, eleccions ara". S'hi veurà, ha assegurat, "una Espanya en blanc i negre".

"Hi ha una Espanya en positiu i demà es veurà una Espanya en blanc i negre. Una Espanya en positiu que defensa i vol drets, llibertats, oportunitats. I una Espanya en blanc i negre que proposa, simplement, fer marxa enrere."

 

 


L'autèntic patriotisme, ha defensat el president del govern espanyol, és treballar cada dia per una Espanya millor en què la "unitat" ben entesa –en referència al lema de la concentració a Colón– és la que fa referència "als valors de la igualtat entre espanyols i a la seva unitat territorial.

"Ara que s'identifica el patriotisme amb cridar cada dia 'Visca Espanya', nosaltres diem que ser patriota és treballar cada dia perquè a Espanya es visqui millor."

"Nosaltres cridem 'Visca Espanya', esclar que sí. Però una Espanya que visqui unida als valors de la igualtat entre espanyols i a la seva unitat territorial."

ARXIVAT A:
PSOEPedro SánchezPressupostos Generals de l'EstatProcés catalàIndependència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut