Manifestació del moviment LGTBI contra la guerra d'Ucraïna, a Sant Petersburg

Rússia posa el moviment LGTBI a la llista d'organitzacions terroristes i extremistes

Una de les obsessions del president Putin és combatre les "actituds decadents occidentals" cap al model tradicional de família

RedaccióActualitzat

El Kremlin ha afegit el que anomena "moviment LGTBI" a una llista d'organitzacions terroristes i extremistes. Ho ha anunciat l'agència estatal RIA Novosti, només cinc dies després de la victòria contundent de Vladímir Putin a les eleccions presidencials.

Aquest moviment s'alinea amb la decisió del Tribunal Suprem, del novembre passat, per la qual es prohibeixen les accions del moviment per promoure "l'odi social i religiós". Representants de la comunitat gai i trans van alertar que la decisió portaria una repressió més intensa cap als seus membres.  

La llista, del servei de vigilància financera de la Federació russa, té la missió d'investigar i congelar els comptes de les més de 14.000 organitzacions i persones acusades d'"extremisme" i d'"activitats terroristes".

Inclou des d'Al-Qaeda fins al gegant tecnològic Meta, a més dels col·laboradors del líder opositor Aleksei Navalni –mort el febrer passat.

Ara, també s'hi classifica el "moviment social internacional LGTBI i les seves unitats estructurals", ha dit l'agència RIA Novosti.

Una de les obsessions del president Putin és combatre les "actituds decadents occidentals" cap al model tradicional de família. En la passada dècada, s'han endurit les restriccions cap a la diversitat sexual i de gènere.

Entre moltes lleis, el Kremlin ha il·legalitzat la promoció de les relacions sexuals "no tradicionals" i les operacions de canvi de sexe, així com els canvis legals de gènere. 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Rússia
Anar al contingut