Luis Rubiales, en llibertat després que li hagin notificat que l'investiguen per corrupció

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol ha avançat la seva tornada després que l'UCO registrés el seu domicili a la República Dominicana

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales ha estat detingut aquest dimecres a Barajas. La Guàrdia Civil l'ha abordat només aterrar i l'ha portat, a peu de pista, a un vehicle policial amb què l'han traslladat a les dependències policials del mateix aeroport, tal com han pogut captar les càmeres de La Sexta.

Després de prendre-li declaració i notificar-li la imputació per corrupció en els contractes de la Supercopa, Rubiales ha quedat en llibertat a l'espera que la jutgessa el citi

L'arribada de Rubiales a Madrid ha provocat una gran expectació de mitjans de comunicació a l'aeroport i un gran desplegament de seguretat de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional a la terminal. 

Luis Rubiales, en llibertat després que li hagin notificat que l'investiguen per corrupció
La Guàrdia civil l'ha portat a dependències policials per notificar-li la imputació (La Sexta)

Rubiales ha decidit avançar la seva tornada de la Republicana Dominicana, prevista per a aquest dissabte, després que aquest dilluns la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO) registrés el seu domicili temporal a l'illa caribenya.

Rubiales és investigat per delictes de corrupció vinculats a contractes futbolístics amb la Supercopa a l'Aràbia Saudita de quan era president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), un acord en el qual va fer de mitjancer l'exfutbolista del Barça Gerard Piqué.

En un avançament de l'entrevista que emetrà aquest dimecres "El objetivo" de La Sexta, Rubiales nega haver rebut "mordidas" i assegura que els diners que té en els seus comptes són "fruit del seu treball" i dels seus "estalvis".  

"És mentida que hagi fet una 'mordida' amb pisos aquí (República Dominicana). És mentida que tingui un equip de beisbol, que hagi fet un 'pelotazo' a Cabo Verde o que tingui terrenys per construir-hi hotels a l'Aràbia Saudita."

Fa uns dos mesos que Rubiales era a la República Dominicana. Fa uns dies ja es va escorcollar la casa que té a Granada, i aquest dilluns els agents de la Guàrdia Civil, juntament amb forces i cossos de seguretat del país caribeny, van entrar a la residència temporal de Rubiales i hi haurien confiscat un telèfon mòbil i una tauleta.

El cas es va saber fa dues setmanes, quan la Guàrdia Civil va entrar a la seu de la federació a la recerca de possibles contractes irregulars els darrers cinc anys. S'hi investiga un delicte de blanqueig de capitals, corrupció en negoci i administració deslleial.

En la investigació hi ha hagut fins a set detinguts. Entre ells, l'assessor jurídic de l'RFEF, Tomás González Cueto, o Ángel González Segura, directiu de l'empresa de construcció que va fer les obres a l'estadi de La Cartuja, a Sevilla, perquè s'hi poguessin disputar diversos partits de la selecció espanyola i les finals de la Copa del Rei.

Rubiales va estar al capdavant de la federació entre el 2018 i el 2023, fins a l'escàndol pel petó forçat a Jennifer Hermoso.

 

ARXIVAT A:
Luis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut