Barcelona

Quim Torra explicita el suport als presos abans del judici: "No esteu sols"

El president de la Generalitat diu que el judici és "una vergonya que el regne d'Espanya haurà d'encarar durant molts anys"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha encapçalat aquest dimecres al migdia un acte institucional en suport als líders independentistes empresonats i a les seves famílies, quan falten només 2 dies perquè els portin a Madrid.

L'acte, celebrat al pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat de Barcelona, ha estat força curt: s'ha limitat a dos breus discursos, de Torra i de Meritxell Lluís.


"Amb fortalesa i serenor"

Lluís, que és presidenta de l'Associació Catalana pels Drets Civils, formada pels familiars dels presos i exiliats independentistes, ha dit que van al judici "amb fortalesa i serenor":

"Ha arribat el moment d'anar cap a Madrid. Durant aquests mesos els presos i les preses s'han estat preparant el judici a consciència, sabent que no han comès cap delicte de rebel·lió, sedició i malversació. L'afronten amb plena consciència i responsabilitat, amb fortalesa i serenor."

Lluís, que és parella de Josep Rull, ha afegit que els presos veuen el judici com "una oportunitat de denunciar les arbitrarietats judicials i la vulneració de drets i llibertats", i que per això agraeixen el suport de les institucions.

Notícia relacionada - Trasllat dels presos: els homes, a Soto del Real, i les dones, a Alcalá-Meco


"No esteu sols"

Per la seva banda, el president Torra ha assegurat que la presó preventiva és "abusiva" i que molts organismes de drets humans han reclamat que els alliberin.

Torra ha dit als presos i a les famílies que "no esteu soles, no esteu sols, sempre estarem al vostre costat":

"El suport del govern és absolut, a les seves famílies, així com a les famílies dels exiliats, i a tots els encausats. Aquest que començarà és un judici contra persones que van defensar que calia posar el futur del país en mans dels ciutadans, que la democràcia sempre és i serà l'avançada de l'estat de dret."

 

Notícia relacionada - Torra: "Ens ho juguem tot en la resposta que col·lectivament donem en el judici"

Torra ha afegit que es jutjarà "persones que van complir un mandat electoral, democràtic", i que això és "una vergonya que el regne d'Espanya haurà d'encarar durant molts anys."

 

Els assistents, gairebé tots els membres del govern i molts alts càrrecs de la Generalitat, han acabat l'acte amb un aplaudiment.

També hi han assistit diputats de JxCat, ERC, la CUP i Catalunya en Comú-Podem, a més de persones en representació d'altres institucions i d'entitats civils.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut