Puigdemont i Borràs, reunits a Waterloo el 3 de desembre (ACN / Maria Castanyer)
Puigdemont i Borràs, reunits a Waterloo el 3 de desembre (ACN / Maria Castanyer)

Puigdemont anuncia que encapçalarà la llista de JxCat el 14F

"M'honora tenir l'oportunitat d'ajudar a fer que la Laura Borràs sigui la primera presidenta de Catalunya", ha dit Puigdemont en un vídeo penjat a la xarxa

Actualitzat

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat que, si la militància ho ratifica, liderarà la candidatura de Junts per Catalunya a les eleccions al Parlament del 14 de febrer per "ajudar a fer que la Laura Borràs sigui la primera presidenta de Catalunya".

 

 

Cap de llista, però no presidenciable

En un vídeo penjat a les xarxes socials, Puigdemont ha assenyalat que proposarà a l'executiva de Junts per Catalunya ser el número u de la llista per Barcelona, una opció que caldrà que validi la militància del partit.

Si finalment l'executiva i la militància validen la proposta de Puigdemont, serà la segona vegada que l'exalcalde de Girona encapçala la candidatura de la formació. L'anterior va ser el 21D del 2017, quan va encapçalar la candidatura de la marca JxCat, però finalment no va optar a la investidura perquè el president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar el debat.

 

En aquesta ocasió, però, Puigdemont no es presentarà a la investidura i serà un cap de llista simbòlic. Al novembre, ja va anunciar que participaria de la llista de JxCat, però sense ser-ne el presidenciable. Els associats de la formació van decidir el 29 de novembre que Borràs fos la candidata a la presidència de la Generalitat de Junts, en imposar-se a Damià Calvet en les primàries:

"Ja vaig dir que jo no seria candidat a la investidura, però que formaria part del projecte que encapçala la Laura Borràs de forma clara. Per tant, per tot el que hi ha en joc, per tot el que hem de fer possible, per tot allò a què no hem renunciat ni renunciarem, per aconseguir que en la llarga llista de noms de presidents de la Generalitat hi hagi finalment el d'una dona, el de la Laura Borràs, proposaré a l'executiva de JxCat d'encapçalar la llista per Barcelona."

La "candidata efectiva", Laura Borràs, que apareix a la part final del vídeo, indica que és "un privilegi" i "una enorme responsabilitat" treballar al costat de Puigdemont per aconseguir "fer de JxCat una opció guanyadora a les eleccions del 14 de febrer".

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021Carles PuigdemontJxCatLaura Borràs
Anar al contingut