La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, guanyadora de les primàries del partit
La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, guanyadora de les primàries del partit

Laura Borràs s'imposa a les primàries de JxCat de cara a les eleccions del 14F

Laura Borràs ha aconseguit 2.954 vots, Damià Calvet, 799, i hi ha hagut 145 vots en blanc

RedaccióActualitzat

Laura Borràs ha estat la guanyadora de les primàries de Junts per Catalunya. Els 5.128 afiliats de JxCat han pogut votat telemàticament aquest cap de setmana en unes primàries per escollir el presidenciable per a les eleccions del 14 de febrer. Finalment ho ha fet 3.898 afiliats, una participació del 76%.

Des de la renúncia, poques hores abans de començar la votació, de l'advocat i exregidor Jaume Ferrés, ha quedat una pugna a dos entre la portaveu al Congrés, Laura Borràs, i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Laura Borràs ha aconseguit 2.954 vots i Damià Calvet, 799. També hi ha hagut 145 vots en blanc.

Borràs comptava amb el suport de l'expresident Quim Torra i dels diputats al Parlament i al Congrés Míriam Nogueras, Francesc de Dalmases i Josep Costa, o l'exconseller a l'exili Toni Comín.

"Això no va de noms, va de persones, de moltes persones. Aquestes primàries demostren que tenim un partit jove, però també un partit decidit, ferm, que ha volgut que els seus fonaments fossin radicalment democràtics", ha dit Borràs.

Borràs ha dit que l'alta participació en les primàries demostra la transcendència de la tria del proper candidat a la presidència de la Generalitat per poder caminar cap a la República. I ha fet una crida a sumar totes les forces independentistes:

"La independència ens permetrà gestionar el país que volem ser. Independència? Es clar que sí. Des d'ara mateix, faig una crida a tot l'independentisme a sumar per ser-hi tots, per garantir un govern i un Parlament nítidament independentista a Catalunya."

Encara està per decidir, però, quin paper tindrà el president del partit, Carles Puigdemont, que ha felicitat la guanyadora de les primàries:

 

L'excap del govern podria ser número dos de Borràs, o fins i tot pot ser el cap de llista per Girona. La direcció també el podria posar, en una tercera urna, com a cap de llista per Barcelona, sense ser el presidenciable. En aquest últim cas, Borràs seria el número dos "efectiu" de la llista.

La campanya d'aquestes primàries ha estat atípica, condicionada sobretot per l'actual context de pandèmia que impedeix fer actes amb presència de gaire gent. Per aquesta raó, les noves tecnologies i les xarxes socials han tingut un paper cabdal per arribar als associats, i els militants i simpatitzants hi han jugat un paper important:

 

ARXIVAT A:
JxCatLaura BorràsDamià Calvet
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut