Barcelona

Puigcercós escollit candidat d'ERC a la Generalitat amb el 80% del suport del Consell Nacional

El Consell Nacional ha servit per escenificar la unitat del partit de cara a les eleccions del 2010, amb l'ampli suport que ha rebut Joan Puigcercós per ser el candidat i amb la integració a la direcció del partit republicà de membres afins a l'expresident de la formació, Josep-Lluís Carod-Rovira. Puigcercós ha dit que se sent amb "molt de suport" del partit i ha demanat "un esforç" perquè Esquerra torni a ser "el motor de canvi".

Actualitzat
Canvis a la direcció

El Consell Nacional d'ERC oficialitza la inclusió de Marina Llansana, Lluís Salvadó i Carles Mundó, tres destacats membres del sector afí a Carod-Rovira, a l'executiva del partit. Tal com ha avançat Catalunya Ràdio de fonts d'ERC, les converses estaven molt avançades, i fonts del partit han confirmat que Llansana seria nova vicesecretària general i Mundó i Salvadó ocuparien alguna secretaria.

Els canvis són fruit del compromís que va adquirir el president d'ERC, Joan Puigcercós, en el congrés que ara fa un any el va dur a la presidència. Puigcercós es va comprometre a incorporar a l'executiva membres de les diferents sensibilitats del partit, especialment del sector carodista, quan es complís el seu primer aniversari al capdavant de la formació. La incorporació de carodistes també arriba després que el mateix Carod-Rovira va avalar la candidatura de Joan Puigcercós a les eleccions de l'any que ve.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut