Carles Puigdemont en una intervenció per videoconferència al Palau de Congressos de Barcelona
Barcelona

Puigdemont a La Zarzuela i La Moncloa: "Continuarem el camí de la sobirania"

S'ha fet l'acte de constitució de l'autoanomenada Assemblea de Càrrecs Electes, amb 2.000 inscrits

Actualitzat

Carles Puigdemont ha volgut deixar clar al govern espanyol i al rei que "continuarà el camí cap al reconeixement de la República". Ha parlat per videoconferència davant de 2.000 càrrecs electes independentistes presents al Palau de Congressos de Barcelona:

"Que s'entengui fins a La Moncloa i La Zarzuela: caminarem pel carril central de la sobirania i no pel marge estret on els falsos constitucionalistes ens volen arraconar."

A la constitució de l'autoanomenada Assemblea de Càrrecs Electes (ACE), l'organisme impulsat per l'autoproclamat Consell per la República, Carles Puigdemont també ha donat aquest missatge:

"Manifestem la voluntat de combatre la repressió latent que pretén anul·lar-nos amb límits cada dia més absurds".

L'ACE s'ha reunit per primer cop a Barcelona, 17 dies després de fer-se pública la sentència del procés, que ha condemnat els dirigents independentistes i els líders de les entitats sobiranistes a penes d'entre 9 i 13 anys de presó.

 

Puigdemont s'ha adreçat des de Brussel·les a "tots els catalans que s'han mobilitzat":

"L'Estat no dialoga, sinó que condemna. No aconseguirem res que no sigui per nosaltres mateixos, res vindrà ni regalat ni de fora. Ens sabem més forts i determinats (...) Hem escoltat el clam i ens posem a caminar amb agenda pròpia i no amb la marqui l'Estat repressor."

 

Raquel Sans, diputada d'Esquerra Republicana, ha llegit la carta de Carme Forcadell

 

Forcadell defensa la no-violència

A l'acte també s'ha llegit una carta que ha escrit Carme Forcadell des de la presó de Mas d'Enric, amb una crida a la no-violència:

"No permeteu que el moviment s'aparti del camí de la no-violència. És un camí llarg i difícil, però és el més efectiu i és el nostre."

Aquesta és una de les tres peticions que l'expresidenta del Parlament ha fet als assistents. També els ha demanat que "exerceixin amb empatia per compartir la lluita plegats" i que "persisteixin en la defensa de la democràcia i la lluita contra la injustícia, malgrat les dificultats"  

Forcadell ha conclòs la carta amb un missatge feminista:

"Recordeu sempre que l'objectiu comú no és altre que aconseguir un país millor, més just, més lliure, que lluiti contra les desigualtats. Un país en què la igualtat efectiva entre dones i homes sigui una realitat. Penseu que la paraula República és de gènere femení." 

 

Quina és la funció de l'Assemblea de Càrrecs Electes?

S'han inscrit a l'Assemblea uns 2.000 diputats, alcaldes, regidors i senadors, segons els organitzadors S'hi han sumat càrrecs d'ERC, del PDeCAT i la CUP i, a títol individual, també dels comuns.

Per inscriure-s'hi, calia pagar 10 euros.

L'Assemblea de Càrrecs Electes està oberta a "tots els càrrecs electes de Catalunya que defensin el dret a l'autodeterminació com a solució a l'actual crisi entre l'estat espanyol i Catalunya", segons es defineixen.

El rebuig a la sentència del Suprem contra els líders independentistes i l'exigència de diàleg a l'Estat són alguns dels punts que s'han aprovat per unanimitat en aquesta primera trobada: 

 

 

La funció de l'ACE és configurar un espai polític "lliure de les prohibicions, de les amenaces i de les limitacions de drets a què està sotmetent l'estat espanyol les nostres institucions d'autogovern", segons expliquen ells mateixos.

 

A la primera trobada d'aquest nou organisme, hi ha hagut una mesa "plural i coral", segons els organitzadors, amb noms com els de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, de JxCat, l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, d'ERC, o la regidora de Badalona Dolors Sabater, dels comuns.

Quan ha acabat l'acte, alguns assistents han tallat la Diagonal i després han anat cap a l'acampada dels estudiants a Gran Via:

 

El conductor d'un dels cotxes que s'ha quedat aturat pel tall de l'avinguda ha baixat del vehicle per enfrontar-se als electes, i fins i tot han arribat a les mans. Al cap de poc ha marxat amb el cotxe sense més incidents.

ARXIVAT A:
Procés catalàConsell per la RepúblicaCarles PuigdemontJxCatERCCUPEn comúIndependènciaJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut