Reunió del PP, Cs i Vox a la regió de Múrcia (EFE)
Reunió del PP, Cs i Vox a la regió de Múrcia (EFE)
Múrcia

Vox renuncia a canviar la llei LGTBI i permet l'acord de govern amb PP i Cs a Múrcia

Populars i Ciutadans "assumeixen plenament" la proposta d'acord de Vox, que cedeix i elimina l'exigència de fer modificacions a la llei LGTBI

RedaccióActualitzat

Acord a Múrcia entre els partits de dreta per desbloquejar la formació de govern. PP i Ciutadans accepten l'última proposta d'acord presentada per Vox i s'asseguren el suport de la formació de Santigo Abascal a la investidura del candidat popular a la presidència de la comunitat murciana, Fernando López Miras.

Els representants del PP i de Ciutadans han donat el vistiplau al document que ahir els va presentar Vox, amb les seves demandes per donar suport a la investidura de López Miras. Totes dues formacions consideren que poden "assumir plenament" les propostes de Vox, perquè són "compatibles i complementàries" a l'acord a què havien arribat prèviament.

López Miras ha lloat "la generositat, alçada de mires i la capacitat de negociació i diàleg" de Vox en centrar-se en els aspectes que uneixen les tres formacions polítiques.

Vox ha accedit a rebaixar les seves exigències inicials i ha eliminat les referències a la revisió de la llei LGTBI de la regió de Múrcia.

PP i Ciutadans accepten, a canvi, altres demandes de la formació ultradretana com assegurar la llibertat dels pares per elegir l'educació dels seus fills i que a l'escola no es faci adoctrinament polític "més enllà de les assignatures curriculars". També accepten aplicar mesures per prevenir la violència intrafamiliar i per fomentar la natalitat i evitar els avortaments.

ARXIVAT A:
PPCsVox
Anar al contingut