Pablo Iglesias deixa la política després "de la victòria de la dreta trumpista" a Madrid
Iglesias deixa la política institucional per no haver pogut desbancar la dreta a Madrid (EFE/Kiko Huesca)
Eleccions Madrid

Pablo Iglesias deixa la política després "de la victòria de la dreta trumpista" a Madrid

"M'he convertit en un boc expiatori. No contribueixo a sumar", ha afirmat el candidat d'Unides Podem, que dimiteix, tot i millorar els resultats de la coalició

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias deixa la política després dels resultats de les eleccions a Madrid, per la incapacitat del bloc d'esquerres d'imposar-se a la dreta i l'extrema dreta.

"Deixo tots els meus càrrecs. Deixo la política institucional. Seguiré compromès amb el meu país", ha afirmat en una compareixença gairebé al final de l'escrutini. En aquest vídeo es pot veure íntegra:


Iglesias ha argumentat que la seva figura ha generat més rebuig que impuls per a l'esquerra i que, tot i la gran mobilització a les urnes, és la dreta la que se n'ha beneficiat:

"M'he convertit en un boc expiatori. La intel·ligència política ha d'estar per damunt de qualsevol altra cosa. No contribueixo a sumar."

Iglesias ha comparegut després que s'ha confirmat la victòria contundent del PP amb Isabel Díaz Ayuso, que, sumant els suports de l'extrema dreta de Vox, té majoria absoluta. Ell s'ha referit als guanyadors com la "dreta trumpista".

Iglesias s'ha acomiadat citant el cantautor cubà Silvio Rodríguez: "Yo no sé lo que es el destino, caminando fui lo que fui".

 


En el bloc de les esquerres, el PSOE ha tingut una patacada històrica, amb els pitjors resultats en unes eleccions autonòmiques madrilenyes, i ha vist com Més Madrid li ha passat al davant en vots i ha obtingut el mateix nombre d'escons.

El dirigent de Podem, que ha felicitat Més Madrid per un resultat "magnífic", ha anunciat el pas enrere per facilitar la renovació del seu projecte polític.

Pablo Iglesias ha millorat els resultats d'Unides Podem, que ha passat de 7 a 10 escons. Ha aconseguit 77.000 vots més i un 7,2% dels vots, però no ha estat capaç d'aconseguir una suma de les forces d'esquerres que fos capaç de desbancar la dreta després de més de 25 anys en el poder a la Comunitat de Madrid.

 

Pablo Iglesias deixa la política després 'de la victòria de la dreta trumpista' a Madrid
Pablo Iglesias ha qualificat de 'tragèdia' la victòria de Díaz Ayuso (EFE/Kiko Huesca)

 

Justament, Iglesias va sorprendre tothom quan va deixar la vicepresidència del govern espanyol per anar de cap de llista a les autonòmiques i plantar cara a Isabel Díaz Ayuso. "Un militant ha de ser allà on és més útil en cada moment", va afirmar aleshores.

El dirigent d'Unides Podem va argumentar que feia el pas per combatre l'"enorme risc" de tenir un govern del PP i els "delinqüents" de Vox a la Comunitat de Madrid, l'opció que ha sortit guanyadora tenint en compte que Díaz Ayuso ha arrasat, amb 65 escons, i l'extrema dreta de Vox, que n'ha pujat un, fins a 13, ja s'ha declarat disposada facilitar-li la investidura.

 

 

ARXIVAT A:
Pablo IglesiasComunitat de MadridUnides Podem
Anar al contingut