Foto lateral del president del PP, Pablo Casado, amb les muralles d'Àvila de fons, el 2 de setembre del 2018 (Horitzontal)
Foto lateral del president del PP, Pablo Casado, amb les muralles d'Àvila de fons, el 2 de setembre del 2018 (Horitzontal)
Madrid

Pablo Casado, sobre el màster de Carmen Montón: "No faré el que em van fer a mi"

El líder del PP defensa implícitament la ministra de Sanitat pel màster obtingut presumptament de manera irregular

RedaccióActualitzat

El líder del PP, Pablo Casado, ha defensat avui implícitament la ministra de Sanitat, Carmen Montón, acusada per una informació periodística d'haver aconseguit un màster de manera irregular.

Casado, que va obtenir un màster al mateix institut de la Universitat Rey Juan Carlos, on el van aconseguir tant Cristina Cifuentes com Carmen Montón, ha dit en una entrevista televisiva que no farà amb ella "el que em van fer a mi":

"El que està bé és que, a Espanya, hi ha estat de dret. Qualsevol acusació que es faci s'ha de demostrar si és certa o no."

Indicis de delicte

Casado va admetre al març que va cursar el mateix màster que Cristina Cifuentes fent només 4 assignatures de 22, sense anar a classe ni fer exàmens. Malgrat això, el líder del PP sempre ha negat que hi hagués cap irregularitat.

La jutge de Madrid que instrueix el cas, però, no hi està gens d'acord: a principis d'agost va elevar-lo al Suprem perquè hi va veure indicis de delicte.

El PP reclama "duresa"

El partit de Casado, però, sí que ha reclamat mesures polítiques. En concret, el secretari general, Teodoro García Egea, ha exigit al PSOE que tracti a la ministra amb la mateixa "medicina" i "duresa" amb què va tractar Casado pel seu màster.

"Ara tots els companys de Montón que van ser durs amb altres persones que es van trobar amb acusacions han d'aplicar aquesta mateixa medicina i demanar-li explicacions."

Podem en demanarà la dimissió

Altres partits polítics també han reaccionat a la informació d'Eldiario.es.

El secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, ha assegurat que el seu partit demanarà la dimissió de Montón si no pot esvair "tots els dubtes respecte d'haver rebut un tracte de favor".

En termes similars s'ha pronunciat En Marea: el portaveu al Congrés, Luis Villares, ha reclamat que Montón dimiteixi, perquè dubta que pugui donar "explicacions convincents" sobre el seu màster.

D'altra banda, Ciutadans ha anunciat que demanarà la compareixença de la ministra al Congrés perquè s'expliqui. Ho ha dit Albert Rivera, que ha afegit que "Espanya es mereix un respecte".

La URJC també investiga el màster de Montón

Per la seva banda, la URJC ha recordat que l'Institut de Dret Públic, que va organitzar tant el màster cursat per Cifuentes i Casado com el de Montón, està clausurat i s'estan investigant les seves activitats acadèmiques.

En un comunicat emès avui al matí, la universitat ha assegurat que aquestes investigacions inclouen el màster d'estudis interdisciplinars de gènere cursat per la ministra de Sanitat.

També han dit que en els pròxims mesos es farà una auditoria per aclarir els comptes econòmics d'aquest institut.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut