Barcelona

Ortega assegura que, passi el que passi el 8-A a Madrid, el procés sobiranista tirarà endavant

Ortega assegura que, passi el que passi el 8-A a Madrid, el procés sobiranista tirarà endavant

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta del govern, Joana Ortega, assegura que, passi el que passi dimarts al Congrés dels Diputats en el debat sobre la cessió de competències a la Generalitat per fer el referèndum, el procés sobiranista tirarà endavant igualment. Ortega avisa que un no del Congrés a traspassar la competència serà un no a tot el poble de Catalunya.

En declaracions al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Ortega afirma que una hipotètica oferta de Madrid per millorar el finançament no suposaria en cap cas la renúncia a consultar el poble de Catalunya. La vicepresidenta remarca que "la consulta és un objectiu de país en el qual estem implicats tots". Admet que "no ha de faltar diàleg", però afirma que "això tampoc és un canvi de cromos, jo ara li arreglo el finançament i vostè deixa de fer la consulta".

Els ajuntaments col·laboren

Sobre la suspensió cautelar de l'acord municipal de Cabrils per facilitar el padró a la Generalitat, la vicepresidenta creu que quedarà en no res i ha remarcat que ningú ha de patir pel cens electoral perquè estarà a punt per a la consulta a través de la llei de consultes que s'està tramitant al Parlament.

Ortega ha explicat que ha demanat la col·laboració dels ajuntaments des del Departament de Governació i que per ara la resposta és bona. Assegura que ja han respost uns 130 consistoris i "només n'hi ha dos que han dit que no, la resta han respost afirmativament que hi participaran".

Malgrat el procés sobiranista, Joana Ortega assegura que manté una relació fluida amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i que li ha fet arribar una contraproposta de la llei de reforma de l'administració local que no envaeix les competències de la Generalitat.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut