Tres vaixells i dos avions mobilitzats per repatriar 3.800 espanyols atrapats al Marroc
Espanyols repatriats des del Marroc, desembarcant al port d'Algesires (EFE/M.C.I.C.)

Operatiu per retornar 3.800 turistes espanyols atrapats al Marroc sense vols per la Covid

Molts turistes s'han vist sorpresos pel tancament de l'espai aeri amb Espanya dimarts passat

Més de 3.800 espanyols, la majoria turistes, han quedat atrapats al Marroc pel tancament de la frontera aèria entre els dos països.

Dimarts passat, 30 de març, el regne alauita va dictar la clausura de l'espai aeri amb Espanya i França, els dos països d'on provenen la majoria de visitants que rep, per impedir la propagació de les variants del coronavirus.

 

La decisió va sorprendre al país magrebí centenars de ciutadans amb nacionalitat espanyola, gairebé totes turistes que hi havien anat per passar la Setmana Santa.

Per repatriar-los, l'ambaixada d'Espanya al Marroc, en coordinació amb les autoritats marroquines, han organitzat diversos viatges perquè surtin del país. Uns 1.200 ja ho van poder fer diumenge.


Retorn des del Marroc a Algesires i Madrid

Dos vaixells s'afegiran aquesta setmana al que sortirà aquest dimarts del port de Tànger, amb destinació Algesires, per tornar a territori espanyol 2.300 espanyols o residents.

Es mobilitzaran dos vaixells amb capacitat per a 750 persones i un altre on n'hi caben 800.

A banda, també aquest 6 d'abril està previst que un avió d'Iberia repatriï 348 persones des de Casablanca fins a Madrid, com ja va fer un altre aparell diumenge.

Tres vaixells i dos avions mobilitzats per repatriar 3.800 espanyols atrapats al Marroc
Una família repatriada des del Marroc, en l'arribada al port d'Algesires (EFE/M.C.I.C.)

 

En aquest avió, la sensació de la majoria de passatgers era d'alleujament, tot i que alguns es queixaven del cost que els havia suposat fer-se més proves PCR, les nits d'hotel suplementàries o els transports per arribar a temps a Casablanca.

Per repatriar-los, Iberia va llogar un Airbus A350, un model d'última generació que és l'aparell més silenciós i sostenible de la seva flota. La companyia ha anunciat que als passatgers que tenien bitllets per volar des de qualsevol altre aeroport no els ha aplicat cap cost addicional i als que no, els ha fet una "tarifa reduïda".

 

 

 

ARXIVAT A:
MarrocCoronavirus Covid-19
Anar al contingut