Operació sortida: circulació complicada amb algunes cues a l'AP-7 al matí

Fins a les 8 del vespre, han sortit de la corona de Barcelona un 35% dels vehicles que havia previst el Servei Català de Trànsit

RedaccióActualitzat

L'operació sortida de Setmana Santa ha començat aquest dijous amb cues quilomètriques durant el matí, hores abans de l'inici oficial. Unes retencions que s'han atenuat a la tarda, força plàcida..

Fins a les 8 del vespre, han sortit de la corona de Barcelona un 35% dels vehicles que havia previst el Servei Català de Trànsit. En total, 131.659. Aquesta xifra representa gairebé un 9,5% menys de mobilitat respecte a les dades prèvies a la pandèmia.

Al voltant de les 8 del vespre el tram amb més volum de trànsit ha estat a l'autopista AP-7 entre Castellví de Rosanes i Gelida, en sentit Tarragona.

Durant la tarda, la mateixa autopista AP-7 ha concentrat la major part dels problemes. Un dels punts conflictius ha estat entre la Roca del Vallès i Montornès, en sentit Tarragona, amb dos carrils tallats a causa d'un accident amb tres vehicles implicats. A partir de 2/4 de 7, s'han retirat els vehicles i la circulació ha millorat.

També hi ha hagut retencions a Montmeló cap a la Roca, en sentit Girona. També hi ha retencions que afecten l'AP-7 a Gelida i a Vandellòs en sentit sud.

La situació també era complicada entre Castellbisbal i Martorell en sentit Tarragona i a Avinyonet del Penedès. També a les Rondes de Barcelona per un accident al Nus de la Trinitat.

 

També hi ha retencions a la C-55 de Sant Vicenç de Castellet a Castellgalí i a l'autopista del Maresme cap a Tordera, cap a la Gi-600. Les cues també són a la C-63 a Lloret de Mar en sentit sud, a la C-31 a Torroella de Montgrí i a la C-252 a Verges.

 

Cues lleus a primera hora de la tarda

A primera hora de la tarda hi havia hagut cues a la B-24 a Vallirana per anar cap a Vilafranca. També alguns problemes a la Ronda de Dalt, del Nus de la Trinitat a Via Júlia en sentit Llobregat i a la C-14 a la Riba per anar cap a Alcover.

A la carretera C-32 hi hagut tres quilòmetres de retenció a l'altura de Sitges. Més enrere, s'ha registrat trànsit lent entre Sant Boi de Llobregat i Viladecans en sentit sud.

Situació complicada de bon matí

Durant el matí, cinc accidents de trànsit han complicat la circulació a l'AP-7 coincidint amb la segona fase de Setmana Santa. A Tarragona hi ha hagut 16 quilòmetres de retenció, entre Castellbisbal i Subirats.

Poc abans del migdia les retencions més importants, de fins a 20 quilòmetres, han estat per aquest accident a Subirats, a l'Alt Penedès, però una altra topada a l'Ametlla de Mar ha provocat una altra retenció, aquesta d'uns 14 quilòmetres.

Retenciona a l'AP-7 al seu pas per l'antic peatge de Martorell
Retencions a l'AP-7 al seu pas per l'antic peatge de Martorell

El Servei d'Emergències Mèdiques ha activat diverses unitats per l'accident de l'Ametlla de Mar, amb un ferit greu:


Un altre punt conflictiu, també a la mateixa AP-7, ha estat al Vallès Occidental, per un altre accident que hi ha hagut a l'alçada de Sant Cugat del Vallès, i que ha arribat a provocar uns 8 quilòmetres de retencions:


Entre Ripollet i Montcada, també en sentit sud, hi ha hagut fins a 5 quilòmetres de retencions i, en sentit nord, s'ha registrat 2 quilòmetres de retenció a l'altura de Cardedeu.

Tot plegat s'ha vist agreujat per un altre accident a la C-58, a la zona de Montcada i Reixach, un fet que ha obligat a obrir el carril VAO per facilitar l'entrada a la ciutat de Barcelona. També s'han registrat 15 quilòmetres de cua entre Santa Perpètua i La Roca en sentit nord.


370.000 vehicles en 24 hores

El Servei Català de Trànsit ha calculat que uns 370.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona entre les tres de la tarda de dijous i les tres de la tarda de divendres per anar tant a la platja com a la muntanya.

Són xifres de mobilitat similars a les d'abans de la pandèmia. De fet, aquesta serà la primera Setmana Santa sense pràcticament restriccions i, també, sense peatges a la majoria d'autopistes catalanes. Tot plegat pot suposar un increment del trànsit.

Trànsit ha activat un dispositiu especial que inclou el desplegament de més de 1.500 efectius dels Mossos d'Esquadra. Durant aquests dies de Setmana Santa, la policia catalana farà més de 1.000 controls d'alcoholèmia i drogues.

També es disposarà de dos mitjans aeris per monitorejar en temps real la situació a les carreteres i hi haurà 25 panells mòbils de senyalització, 32 controls de velocitat mòbils i 52 actuacions especials de trànsit, entre altres recursos.


Restriccions per als camions pesants

El matí de divendres, ni tampoc el Diumenge de Pasqua i el Dilluns de Pasqua tot el dia, els camions pesants no podran circular per les carreteres catalanes.

El govern també desplega una campanya informativa perquè els conductors mantinguin la guàrdia més enllà de les vies amb més sinistralitat, ja que la majoria d'accidents succeeixen de manera disseminada per tot Catalunya.

La campanya, amb el lema "Volem que tornis", remarca que és important sortir i gaudir, però cal fer-ho amb responsabilitat i seguretat.


Més de 570.000 vehicles en l'operació tornada

L'operació tornada d'aquesta Setmana Santa serà entre les dotze del migdia de diumenge i les dotze de la nit de dilluns. Es preveu que surtin a les carreteres catalanes uns 570.000 vehicles.

Entre les mesures que s'habilitaran per evitar retencions de tornada hi ha l'habilitació d'un carril addicional a l'AP-7, des de Vilafranca del Penedès fins al Papiol, diumenge i dilluns.

 

ARXIVAT A:
TrànsitAutopistes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut