Olivia de Havilland
Olivia de Havilland

Mor Olivia de Havilland, l'última estrella de l'època daurada de Hollywood

Havia fet més de 60 pel·lícules i va guanyar dos Oscars, però sempre se la recorderà com la Melània d'"Allò que el vent d'endugué"

RedaccióActualitzat

La història del cinema tanca una etapa amb la mort d'Olivia de Havilland. L'actriu ha mort aquest diumenge als 104 anys. Era l'última gran estrella de l'època daurada de Hollywood.

De Havilland ha mort mentre dormia a casa seva, a París. Nascuda al Japó el 1916, però criada als Estats Units, va guanyar dos premis Oscar a la millor actriu per "La vida íntima de Jody Norris", el 1946, i "L'hereva", el 1949.

De Havilland es va convertir en una estrella a mitjans dels anys 30 quan va participar, juntament amb Errol Flynn, en pel·lícules com "El capità Blood" i "Van morir amb les botes posades". Molts, però, la recorden pel seu paper de Melània a "Allò que el vent s'endugué".

Però De Havilland, malgrat la seva popularitat, no volia encasellar-se en els papers de dona ingènua que li assignaven. Va fer més de 60 pel·lícules. Juntament amb Kirk Douglas, que va morir al febrer, De Havilland era l'última representant d'aquell Hollywood dels grans estudis dels anys 30 i 40 del segle passat. 

De Havilland, però, també va tenir un paper al final d'aquesta època daurada per la seva lluita contra el sistema dels estudis, que lligava els actors i actrius. El seu cas contra la Warner per alliberar-se del seu contracte va acabar donant lloc a la coneguda Llei De Havilland, que alliberaria els intèrprets dels contractes exclusius.

Després del cas va poder reiniciar la seva carrera i, uns anys després, va guanyar els seus dos Oscars.

L'actriu era germana de la també actriu Joan Fontaine amb qui va mantenir una forta rivalitat.

ARXIVAT A:
ObituariCinema
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut