Barcelona

Montilla defensa el federalisme asimètric i considera que el fet diferencial català està poc reconegut

El president de la Generalitat, José Montilla, considera que el fet diferencial català està poc reconegut. En l'entrega d'un premi de l'Institut d'Estudis Autonòmics, Montilla també ha fet una defensa del federalisme asimètric pel qual apostava Pasqual Maragall, un model, segons ha dit, que pot resoldre l'encaix de nacions i d'estats.

Actualitzat

Montilla ha lloat els models federalistes per resoldre l'encaix de nacions i d'estats. Es tracta d'una qüestió, ha dit, que no passa de moda i que genera debat a diferents països d'Europa. Per Montilla, si en algun moment es va pensar que aquest model tenia pocs partidaris de l'estat espanyol, s'ha demostrat que no és així.

Montilla creu que l'estat ha de tendir cap a la fórmula federalista de les tres últimes dècades, tot i que encara hi ha molts dèficits. I és que, segons ha dit: "Hi ha moltes mancanes de cooperació i col·laboració, precisament horitzontal, i un insuficient reconeixement del fet diferencial o de l'asimetria."

El president de la Generalitat ha assistit a l'entrega del primer premi Josep Maria Vilaseca, que guardona treballs de recerca sobre autonomies, polítiques i federalisme, un premi creat i atorgat per l'Institut d'Estudis Autonòmics.

Anar al contingut