Durant la marxa s'ha desplegat la gran senyera d'Almenara
"Castelló fa ple per la llengua" (Foto: @lomaki)
Castelló

Milers de persones recorren Castelló en defensa de la llengua i contra la reforma del ministre Wert

Milers de persones recorren els carrers de Castelló per commemorar el 80è aniversari de les Normes que van assentar les bases de normalització de la llengua catalana al País Valencià. La plataforma convocant aposta per enfortir la situació social del valencià a l'ensenyament i s'oposa a la reforma del ministre Wert.

RedaccióActualitzat
Milers de persones han secundat la manifestació, a Castelló, convocada per la Plataforma per la Llengua, en defensa de l'ensenyament en valencià i amb motiu del 80è aniversari de les Normes de Castelló. L'entitat, que aposta per enfortir la situació social del valencià a l'ensenyament, s'oposa a l'esborrany de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) perquè "suposa un atac directe als programes d'ensenyament en valencià i d'immersió lingüística". Per protestar contra aquest "atac", més de 150 entitats han donat suport al Manifest per la Llengua.

Durant el dia, la plataforma ha celebrat la reunió de la seva executiva i els seus membres han participat a la jornada reivindicativa. També s'ha commemorat el 80è aniversari de les Normes de Castelló, que van assentar les bases de normalització de la nostra llengua al País Valencià.

Castelló per la Llengua denuncia que "l'avantprojecte de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l'Educació (LOMQE), promoguda pel ministre José Ignacio Wert, que pretén relegar el català, el basc i el gallec a una posició d'indigència i marginalitat en els respectius sistemes educatius, és l'enèsim intent del poder central unitarista i monolingüe de trencar el compromís de convivència entre les llengües i les cultures en el marc de l'estat".

Així, la mobilització d'aquest dissabte, també és una marxa contra el projecte de Wert i ha comptat amb la participació d'alguns dels líders dels principals partits d'esquerra dels Països Catalans. Amb el lema "Que no et retallen la llengua. Pels drets socials i lingüístics", la jornada ha començat al matí amb diverses conferències. Minuts abans de dos quarts de set de la tarda, a la plaça de la Independència, la marxa ha anat desfilant cap a la Pèrgola, on hi ha previstes les actuacions d'Obrint Pas, Agravaits i KOP. La manifestació ha estat encapçalada per una senyera i en les primeres files s'ha pogut veure, entre altres dirigents, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, el diputat de Compromís Joan Baldoví, el diputat de la CUP Quim Arrufat o el president d'ERCPV, Agustí Cerdà.



Anar al contingut