Barcelona

Mas manté el "pinyol" però deixa Oriol Pujol sense càrrec a CDC

Artur Mas mantindrà a la nova direcció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) el seu nucli de confiança, l'anomenat "pinyol", però deixarà Oriol Pujol sense càrrec al partit. Ara bé, el fill de l'expresident continuarà formant part del comitè executiu com a portaveu al Parlament. En la nova direcció, que s'haurà de decidir al congrés d'aquest cap de setmana, s'hi incorporarà l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, a qui Mas proposa com a president del consell d'alcaldes i dirigents territorials de CDC. I, encara en els noms propis, destaca el retorn a la primera línia del veterà Josep Maria Cullell, que tornarà a la direcció com a president del nou "consell assessor sènior" del partit.

Actualitzat

El secretari general de CDC, Artur Mas, tindrà per sobre el president del partit, Jordi Pujol, i immediatament per sota el secretari general adjunt, Felip Puig. A partir d'aquí s'estableixen quatre secretaries executives: David Madí (comunicació i estratègia), Quico Homs (estudis i programes), Lluís Corominas (territori, acció municipal i militància) i Montserrat Candini (àmbit sectorial). Una de les intencions de Mas és reforçar la presència de les dones a la direcció del partit, fins a representar el 40% dels càrrecs. Les quatre secretaries executives, entre d'altres càrrecs, s'hauran de sotmetre a la votació unipersonal dels assistents al congrés de CDC d'aquest cap de setmana a Barcelona.

A l'executiva també hi haurà els representants institucionals. En virtut d'aquesta fórmula, Oriol Pujol es mantindrà a l'executiva com a portaveu parlamentari de CiU, tot i que deixarà de tenir un càrrec específic a la direcció. Fins ara era secretari executiu. També seran representants institucionals Xavier Trias, Jordi Vilajoana, Pere Macias i Ignasi Guardans.

Una de les incorporacions és l'alcalde de Sant Cugat del Vallès, Lluís Recoder, que presidirà un organisme de nova creació, el consell d'alcaldes i dirigents territorials de CDC.

D'entre els altres càrrecs directius, destaca la proposta que Josep Maria Cullell, exconseller de Política Territorial i Economia, sigui president del consell assessor sènior del partit. Imma Juan aspira a ser defensora dels militants, Neus Munté presidenta de la comissió d'arbitratge i Marta Alòs presidenta del Consell Nacional, en substitució de Carles Campuzano. 

Mas proposa, com a secretaris de coordinació, Jordi Baiget (projectes, estudis i programes), Joan Ramon Casals (política municipal), Maite Fandos (militància i formació), Cesca Domènech (àmbit sectorial), Jordi Cuminal (comunicació) i Ima Mis (logística i actes).

El secretari general proposarà vuit noms com a representants de l'àmbit municipal de CDC, que seran l'alcaldessa de Valls, Dolors Batalla; l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla; l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el regidor de Barcelona Joaquim Forn; l'alcalde de Fondarella, Joan Reñé; l'alcaldessa de Guardiola de Berguedà, Montserrat Ribera; el cap del grup municipal de CiU a Terrassa i diputat al Parlament, Josep Rull, i l'alcalde de Figueres, Santi Vila. Alguns d'aquests noms, com el cas de Rull, eren una aposta de Lluís Recoder perquè entressin a l'executiva.

A més, Mas plantejarà deu noms com a secretaris d'àmbit sectorial. Aquests seran Meritxell Borràs, Francesc Bragulat, Carles Campuzano, Jordi Ciuraneta, Josep Lluís Cleries, Antoni Fernández Teixidó, Pilar Pifarré, Imma Riera, Irene Rigau i Carme Vidal.

Antoni Vives serà proposat per a l'àrea galeuscat i Carles Llorens ocuparà l'àrea de relacions internacionals. La gerència recaurà sobre Germà Gordó, Daniel Osacar serà el responsable de finances i Marc Guerrero serà el representant a l'executiva de la Fundació Catalanista i Demòcrata Trias Fargas.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut