Barcelona

Neix Convergais, un grup homosexual dins de CDC

El col·lectiu homosexual s'ha fet més visible dins de Convergència Democràtica de Catalunya. Aquest dilluns s'ha constituït a Barcelona Convergais, un grup de treball integrat a la direcció del partit i que està format per militants homosexuals. El grup s'ha presentat a l'Hotel Axel, en ple Gaixample de Barcelona, i ha tingut el suport del secretari general de CDC, Artur Mas, així com la presència de nombrosos diputats o dirigents, com Felip Puig, Xavier Trias, Magda Oranich, Mercè Pigem, David Madí, i també de la cantant Núria Feliu.

Actualitzat

A la presentació de Convergais, Artur Mas ha destacat que no es tracta d'"un grup de pressió" ni d'un "lobby", sinó que simplement és "un grup de gent amb una afinitat concreta" que comparteix amb la resta de la militància el seu "amor a Catalunya". "La prioritat de tota CDC és Catalunya, aquest és el punt de convergència que lliga tots els militants", ha afegit.

El president de Convergais, Jordi Arcarons, també militant de les joventuts de Convergència, ha afirmat que CDC "no és un partit gens fàcil, però sí agraït, divers i plural" en el qual els homosexuals es poden sentir "còmodes". Arcarons s'ha declarat "orgullós de ser homosexual i de ser convergent des de fa molts anys" i ha destacat que l'objectiu de Convergais és donar visibilitat al col·lectiu homosexual dins del partit, defensar els seus drets, combatre l'homofòbia i difondre entre la comunitat gai "els valors nacionals de Catalunya".

En l'acte no s'ha mencionat en cap moment el rebuig d'Unió Democràtica i alguns sectors convergents a lleis com la dels matrimonis entre homosexuals o la que estén el dret de l'adopció a les parelles del mateix sexe. Precisament, el mateix Artur Mas va votar contra aquesta llei de l'adopció, que va tenir el suport de més de la meitat dels diputats de CDC al Parlament.

En el debat sobre els matrimonis de gais i lesbianes, Mas va admetre que preferia no fer servir la paraula matrimoni per definir aquestes unions i va afegir que donava "molt valor" al concepte tradicional de família "composta per un pare, una mare, unes criatures, unes persones grans".

Anar al contingut