L'exprimer ministre francès, Manuel Valls, a la capçalera de la manifestació "Ara més que mai", seny', convocada a Barcelona per…
L'ex-primer ministre francès, Manuel Valls, a la capçalera de la manifestació "Ara més que mai", seny', convocada a Barcelona per SCC
Barcelona

Manuel Valls estudia l'oferta de Ciutadans de presentar-se a l'alcaldia de Barcelona

Valls, que és nascut a Barcelona, va participar en actes del PP i CS pel 21D i i també ha participat en manifestacions de SCC

Actualitzat

Manuel Valls estudia presentar-se com a alcaldable de Barcelona amb Ciutadans. L'ex-primer ministre francès ha rebut l'oferta del partit d'Inés Arrimadas, que està buscant candidat a la capital catalana de cara a les eleccions de l'any que ve.

En una entrevista a TVE. preguntat sobre l'oferta, valls ha dir:

"M'agradaria continuar en el debat independentista d'una forma o altra. Puc anar més lluny? M'ho pensaré."

L'ex-primer ministre francès ha explicat que s'ha ficat en el debat sobre la qüestió catalana perquè és nascut a Barcelona, fill d'un català i vol tornar a Catalunya i Espanya el que li han donat. "Són els meus orígens, és també una forma de generositat", ha manifestat. Valls ha afegit que també s'ha ficat en aquest debat per la importància que té per a Europa i ha asseverat que li agradaria continuar des del vessant "polític i intel·lectual".

Rivera ho confirma

El president de Cs, Albert Rivera, ha confirmat l'oferta a Valls per encapçalar la llista de la formació a Barcelona.

"Haig de confirmar que el senyor Valls s'està plantejant poder ser candidat o estar present en una campanya espanyola, i en aquest cas a Barcelona. Cs està obert al fet que gent com el senyor Valls estigui present en les nostres llistes."

En declaracions als mitjans a San Lorenzo del Escorial, a Madrid, on aquest divendres arrenca la primera trobada nacional de Cs, Rivera ha afegit que el partit "obrirà les portes al talent" i "sortirà a guanyar":

"Una persona del nivell del senyor Valls, ex-primer ministre francès, un demòcrata convençut mereix tot el respecte", i ha afegit: "Estan les portes obertes. Cs creu que ha d'haver-hi una candidatura guanyadora. Si Barcelona tingués un alcaldable com el senyor Valls, seria molt millor que una alcaldessa com Ada Colau", ha afegit.

Valls va participar en diversos actes de campanya del PP i de Ciutadans en l'última campanya electoral del 21D. I també s'ha mobilitzat en algunes manifestacions de Societat Civil Catalana, com l'última del març a Barcelona.


Manuel Valls no va sortir escollit candidat a les primàries del Parit Socialista francès per ser president de França. Per aquest motiu, va abandonar el partit i ara està adherit com a diputat al grup del president Emmanuel Macron. El polític s'ha posicionat contrari a la independència de Catalunya i creu que Alemanya extradirà Carles Puigdemont.

Notícia relacionada: Manuel Valls diu que la justícia francesa hauria estat "més dura" amb Puigdemont

Si accepta la proposta de Ciutadans, hauria de dimitir dels seus càrrecs electes a França. Ara és l'encarregat a París per organitzar el referèndum d'autodeterminació de Nova Caledònia, al Pacífic.

Notícia relacionada: Manuel Valls sobre l'1-O: "Les imatges van commoure, però no va haver-hi morts"

ARXIVAT A:
Procés catalàCs
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut