Manuel Valls en una imatge d'arxiu
Bilbao

Manuel Valls diu que la justícia francesa hauria estat "més dura" amb Puigdemont

Assegura que el procés català "s'està enfonsant" i veu Puigdemont "amortitzat"

RedaccióActualitzat

L'exprimer ministre de França Manuel Valls creu que el procés català "s'està enfonsant" gràcies a l'actuació clara de la societat civil catalana, del Rei i del govern del PP.

Per Valls, Carles Puigdemont ja és un polític "amortitzat" i assegura que, en aquesta qüestió, la justícia francesa hauria actuat en el mateix nivell que l'espanyola o fins i tot seria "més dura". Els francesos, afegeix, entenen que "quan algú no respecta la Constitució d'un país, això es paga".

Davant la decisió de Puigdemont de marxar a Brussel·les i la seva intenció de ser investit de forma telemàtica, Valls afirma que "el ridícul pot matar".

L'exprimer ministre francès alerta que "el problema encara no s'ha solucionat" perquè el percentatge de vot independentista a Catalunya encara és elevat i diu que la "batalla serà llarga i dura". Es mostra optimista en què l'estabilitat s'aconseguirà però caldrà que passin anys i valora de forma possitiva que s'hagi despertat a Espanya "un sentiment de patriotisme al segle XXI".

Per aquest motiu recomana que es pensi en un projecte per a Catalunya dins d'Espanya i d'Europa.

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatInvestiduraProcés català
Anar al contingut