L'oci nocturn reobre aquesta mitjanit després de 15 mesos tancat
A la barra i a la pista de ball s'ha de mantenir la distància de seguretat

L'oci nocturn reobre després de 15 mesos tancat

Molts locals critiquen les mesures de seguretat que hauran de complir i consideren que no els surt a compte aixecar la persiana

Actualitzat

Després d'haver estat 15 mesos tancats, bars musicals i discoteques han pogut tornar a obrir aquesta mitjanit. Ho han de fer amb moltes mesures de seguretat per la pandèmia, i alguns consideren que no els surt a compte aixecar la persiana. Segons la patronal del sector, FECASARM, entre un 5 i un 10% dels locals no obriran les portes fins que no decaiguin totes les restriccions imposades per frenar la Covid.

En una entrevista al 3/24 Joaquim Boadas, secretari general de FECASARM, diu que aquesta primera nit només han obert un 25-30% dels locals i que la majoria esperaran per la revetlla.

Aquestes són les mesures que s'hauran d'aplicar, segons s'ha publicat al DOGC aquest dissabte:

  • Els bars musicals han de tancar a les 02.30, i les discoteques i sales de festes, a les 03.30. A partir d'aquí es disposa de 30 minuts perquè la clientela marxi del local, moment en què s'han d'evitar aglomeracions
  • Es podrà ballar a la pista amb mascareta, però sense una beguda a la mà
  • Els clients només es podran treure la mascareta si estan asseguts a taula consumint. La distància de seguretat, d'1,5 metres respecte a altres clients, s'haurà de mantenir a la pista i a les barres, excepte si són convivents
  • L'aforament està limitat al 50% a l'interior
  • A l'interior, els grups a les taules poden ser d'un màxim de 6 persones i de 10 a l'exterior
  • S'haurà de tenir un registre de tothom qui entri a la sala i s'haurà de guardar durant un mes
  • S'ha de garantir una ventilació mínima i es recomana la ventilació reforçada


"S'ha de sortir"

 

Malgrat tot això, alguns locals han obert el primer dia que han pogut, a les 12 de la nit, i s'han format cues a la porta per poder entrar-hi.

Un de les sales que ho ha fet ha estat el Jamboree, a Barcelona, i el seu director, Ramon Sos, no està d'acord amb haver de tancar a dos quarts de quatre:

"Això d'haver de tancar a dos quarts de quatre no s'entén gaire: què farà la gent a aquella hora? Sortirà d'aquí i marxarà a casa? Jo crec que sortirà a fora i tindrem problemes de sorolls, una mica de desordre públic, que és el problema que hi ha en aquest moment."

Els que hi han anat no els ha importat que fos la nit de diumenge a dilluns, com l'Alexandra Fernández, que ho ha justificat amb tot el temps que no ho ha pogut fer:

"Portem un any i mig sense poder sortir, i el primer dia és un diumenge, però s'ha de sortir."

Podeu veure com ha estat aquesta primera nit en aquest reportatge:

Tot i que valora positivament la reobertura, FECASARM assegura que les restriccions imposades són "força severes" i, en alguns casos, com, per exemple, la distància de seguretat a la pista i a les barres, "impossibles de controlar". Remarquen que havien reclamat "de manera insistent" a la Generalitat que la resolució deixés sense efecte aquesta obligació.

La patronal havia demanat que s'eliminés l'obligació de mantenir la distància de seguretat a les pistes de ball (Ajuntament de Sitges)

Des de la patronal calculen que durant la pandèmia han perdut més de 4.000 milions d'euros i molts d'aquests establiments s'han quedat pel camí.

L'obertura de l'oci nocturn servirà per posar a prova els nous protocols de cara a la revetlla de Sant Joan, una de les dates més destacades per a les sales de festes, i es produeix una setmana abans que la mascareta deixi de ser obligatòria al carrer.

A partir d'aquest dilluns, les trobades socials i familiars poden ser sense límit de persones perquè el Procicat ha aixecat la limitació vigent fins ara.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut