Unes noies ballen en un pub durant la prova d'oci nocturn de Sitges (ACN/Gemma Sánchez)

Cap contagi al carrer del Pecat de Sitges en la prova amb 400 persones sense distància

Salut presenta els resultats "molt positius" de l'assaig clínic, que el sector confia que servirà per "continuar fent passos endavant"

RedaccióActualitzat

Cap dels participants en la prova d'oci nocturn feta a Sitges, al Garraf, fa quatre setmanes es va contagiar de Covid-19. Així ho ha explicat aquest divendres el Departament de Salut.

Joan Colom, subdirector general de Drogodependències, ha detallat que gairebé el 90% de les 391 persones que van intervenir en l'assaig clínic es van tornar a fer el test d'antígens en els catorze dies posteriors i que cap va donar positiu.

 

Participants en la prova d'oci nocturn de Sitges a la terrassa d'un dels locals (ACN/Gemma Sánchez)


La prova, que es va fer el dijous 20 de maig, va consistir en l'obertura de cinc bars nocturns del carrer Primer de Maig de Sitges, conegut popularment com el carrer del Pecat, entre dos quarts de dotze i les tres de la matinada.

No calia mantenir cap distància de seguretat, però sí portar mascareta.

Per accedir-hi, els participants s'havien d'haver fet un test d'antígens aquell mateix dia, unes hores abans. Cap de les persones que s'hi havien apuntat ni tampoc cap dels integrants de l'organització van donar positiu.

 

La zona de la prova estava perimetrada i per accedir-hi calia fer-se un test d'antígens (ACN/Gemma Sánchez)


Colom ha valorat el resultat de la prova com a "molt positiu". Des del sector de l'oci nocturn, Damià Orts ha considerat que els dona la raó quan diuen que són segurs, i confien que servirà per "continuar fent passos endavant" i flexibilitzar les condicions de reobertura dilluns que ve, cosa confirmada aquest dijous pel Procicat.

Precisament, també aquest divendres, l'Associació de Restauració i Oci Nocturn de Salou, al Tarragonès, ha denunciat que s'obliga els bars a tancar a la una de la matinada i que, a partir d'aquesta hora, moltes persones continuen de festa fent botellons.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Desescalada
Anar al contingut