L'oci nocturn podrà reobrir a partir del dilluns 21 de juny

L'acord entre Salut i Fecasarm, que ha de validar el Procicat, preveu un 50% d'aforament, sense distància de seguretat i amb mascareta

Actualitzat

Ja hi ha data per a la reobertura de l'oci nocturn i les discoteques de Catalunya. Serà el dilluns 21 de juny, just abans de la revetlla de Sant Joan, si ho aprova el Procicat.

El Departament de Salut ha arribat a un acord amb el sector que fa més temps que està tancat a causa de les restriccions de la pandèmia, un any, perquè puguin reprendre l'activitat.

Segons ha avançat el secretari general de la patronal d'oci nocturn Fecasarm, Joaquim Boadas, a TV3, els locals podran obrir amb el 50% d'aforament, sense distància de seguretat a la pista de ball i amb mascareta.

Pel que fa a l'horari, el Departament de Salut confirma que les discoteques podran obrir fins a les 3.30 de la matinada. Els bars musicials podran fer el mateix horari els divendres, dissabte i vigílies de festiu i fins les tres entre setmanes.

Els locals amb un aforament inferior a 500 persones tindran mitja hora per desallotjar les sales. Els de més de 500 persones tindran un quarta d'hora més.

Els locals hauran de tenir un registre de les persones que entren i s'haurà de guardar durant un mes.

Si bé es permetrà la meitat de l'aforament als interiors, a l'exterior serà del 100%. Salut ha recordat que aquestes mesures es poden revisar segons la situació epidemiològica.

Aquest acord arriba després que representants del sector de l'oci nocturn i el Govern hagin tingut aquest divendres una reunió per preparar la reobertura. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas ja va avançar aquest dijous que seria aviat. "Som conscients que l'oci nocturn és un sector que ha patit", va dir.

El Ministeri de Sanitat i les autonomies van acordar aquesta setmana que els governs autonòmics puguin autoritzar la reobertura dels locals d'oci nocturn, tot i que s'aconsella que només ho facin les que estiguin en una millor situació epidemiològica i que es mantinguin restriccions d'horari i d'aforament.

Al pla sectorial que va aprovar el Procicat al maig, hi ha els requeriments que caldrà seguir al control d'accés als locals, així com també la distribució i gestió de les zones de ball i de restauració. També estableix les mesures d'higiene, neteja, desinfecció o ventilació exigibles per poder desenvolupar les activitats.

Fecasarm celebra que finalment el Govern permeti la reobertura, tot i que havia demanat que fos abans del 21 de juny. En aquest sentit, el Tribunal Superior de Justícia va desestimar el recurs de la patronal contra el decret de la Generalitat del 21 de maig, que manté tancades les discoteques.

Segons el tribunal, l'existència de riscos per a la salut pública derivats de situacions de contacte social "és indubtable", per la qual cosa creu que suspendre les mesures del govern podria tenir una "afectació" per a la població.

 L'oci nocturn ha estat el més afectat per les restriccions: des del març de l'any passat que tenen els locals tancats. En aquests 15 mesos només se'ls ha permès obrir un mes, l'estiu passat.

ARXIVAT A:
ProcicatCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut