L'independentisme entra en campanya per les municipals del 28M

RedaccióActualitzat

El PSC vol guanyar Barcelona, però també mantenir i expandir el pes a l'àrea metropolitana. Alcaldes de Sant Adrià, de Santa Coloma de Gramenet i de Badalona han reclamat a la Generalitat més suport. Diu que el govern ha de ser "més lleial" als municipis.

Des de Nou Barris, l'alcaldessa i candidata dels comuns Ada Colau, acompanyada d'arquitectes i urbanistes, s'ha compromès a estendre a tots els districtes el model de les superilles, amb 20 nous eixos verds d'aquí al 2030.

A les seus electorals de Xavier Trias, d'Esquerra i de la CUP, hi han aparegut aquests cartells de "partits us exigim la independència", en una campanya on, fins ara, el procés ha quedat relegat. Ernest Maragall, al costat de Carme Forcadell, ha assegurat que no hi ha cap dubte de la seva aposta independentista. 

Disposat a col·laborar amb Maragall, Xavier Trias s'ha mostrat compromès amb l'1 d'Octubre, sense fer bandera de l'independentisme. Assegura que l'alcalde de Barcelona no ha de sortir al balcó a proclamar la independència, sinó fer que la ciutat funcioni.

Segons el candidat del PP, Trias amaga la independència només per tacticisme. PP, Ciutadans i Valents defensen passar pàgina de l'independentisme. 


Pactes postelectorals i infraestructures

Les discrepàncies en infraestructures han tornat a centrar alguns discursos de campanya. Al costat d'alcaldables del PSC del pla de Lleida i amb la voluntat d'"unir els catalans i defugir de divisions", Salvador Illa ha insistit en la necessitat d'invertir per pal·liar problemes com la sequera.

En la seva estrena en la campanya d'Esquerra, Marta Rovira ha alertat que votar el PSC és facilitar que les elits decideixin sobre l'ampliació del Prat o la gestió de Rodalies. La líder republicana ha responsabilitzat la ministra Raquel Sánchez, de cronificar aquests problemes


Des de Sant Feliu de Llobregat, els comuns han advertit del risc de la sociovergència i que el PSC miri cap a la dreta. Amb el bagatge a la Moncloa i els acorda progressistes amb el PSOE, Jaume Asens ha reivindicat per als comuns el vot d'esquerres.

Des de Tàrrega, on la candidata de Junts, Rosa Maria Perelló, va ser desbancada per un pacte entre Esquerra, PSC i la CUP després de guanyar el 2019, Jordi Turull ha alertat de la possibilitat que es torni a pactar el tripartit.

La CUP ha apostat des de Gràcia perquè la independència entri en campanya. Amb propostes com una xarxa de ciutats dels Països Catalans, Anna Gabriel ha subratllat la necessitat de valors independentistes.

ARXIVAT A:
JuntsPSCERCPPCsEn comúEleccions municipals 2023Valents
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut