L'expresidenta de Corea del Sud abans d'entrar a presó (AP)
Seül

L'expresidenta de Corea de Sud entra a presó per corrupció i tràfic d'influències

El tribunal considera que Park Geun-hye va filtrar secrets d'estat, va abusar del seu poder i va cometre delictes de coacció i suborn

RedaccióActualitzat

L'expresidenta sud-coreana Park Geun-hye ha passat la primera nit a la presó acusada de corrupció política i tràfic d'influències.

Un tribunal ha acceptat les peticions de la fiscalia i li ha dictat una ordre d'arrest provisional per la seva implicació en un cas de corrupció amb una amiga seva, Choi Soon-sil, coneguda com la "Rasputina" coreana. El tribunal considera que hi ha proves que indiquen que l'expresidenta va filtrar secrets d'estat, va abusar del seu poder i va cometre delictes de coacció i suborn.

Les acusacions van obligar Park Geun-hye a abandonar el poder el 10 de març, cosa que la va deixar sense immunitat i exposada a la dura justícia sud-coreana. S'enfronta a una condemna d'un mínim de 10 anys de presó i, fins i tot, podria ser condemnada a cadena perpètua.

A partir d'avui, Park viurà en una cel·la de poc més de 6 metres quadrats a la presó de Uiwang, a Seül. Només podrà sortir una hora al dia de la seva cel·la i tindrà les visites restringides.

Park Geun-hye, tímida i d'oratòria discreta, va aconseguir el repte de ser la primera dona elegida presidenta, l'any 2013. Ara passa a ser el tercer excap d'estat sud-coreà que canvia el palau presidencial per les reixes de la presó.

Anar al contingut