Barcelona

Les pluges augmenten un 6% el nivell del pantà d'Oliana però gairebé no afecten les capçaleres del Ter i el Llobregat

No ha plogut tant com s'esperava però en les condicions actuals, tota l'aigua és molt valuosa. A les comarques de Lleida és on ha plogut més: 90 litres per metre quadrat a Organyà, a l'Alt Urgell, o 89 al pic de Salòria, al Pallars Sobirà. Aigua que serà molt bona per als pantans d'aquesta àrea. Pel que fa a les conques internes, en general la precipitació ha estat baixa excepte al Port del Compte. Allà s'han acumulat 106 litres per metre quadrat que aniran molt bé per millorar el cabal del Cardener. Els registres a la costa han estat molt baixos i en molts casos, com ara a Barcelona i Girona, gairebé anecdòtics.

Actualitzat

Ja es pot fer un primer balanç, provisional, de les pluges que han caigut aquesta setmana a tot Catalunya i dels efectes que han tingut als diferents punts del país. Un balanç que és positiu, -de fet, així les coses, qualsevol gota és ben rebuda- però que ha tingut conseqüències desiguals.

Novament les precipitacions més elevades han tornat a caure a la conca de l'Ebre i han estat més importants a la capçalera d'aquest riu. El màxim de precipitació acumulada l'han tingut al Port del Comte amb 106 litres per metre quadrat. Al sud, a les terres de l'Ebre, en canvi, poca pluja. Amposta, capital del Montsià, ha rebut només 2 litres.

És el que ha passat també a les conques internes, les del Ter i el Llobregat. Al nord-est del país fins aquest migdia hi ha plogut molt poc però això podria variar aquesta tarda. A Osona, on hi ha els pantans que donen aigua a més de la meitat de la població de tot Catalunya, pràcticament no han vist la pluja. Un cas aïllat seria Gisclareny que ha rebut 36 litres per metre quadrat. A Girona, hi ha caigut menys de mig litre i a Barcelona tan sols dos.

Les pluges també han estat molt importants a la conca del Segre. A l'Alt Urgell ha plogut durant la nit i aquest matí. Una pluja que ja es pot notar al Segre que ha augmentat el cabal. Aquesta aigua va a parar al pantà d'Oliana. La setmana passada estava al 48% de la seva capacitat i avui està al 54% gràcies a les pluges i al desgel.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut