Marroc

Montilla titlla de "broma de mal gust" la proposta del Roine perquè no és una solució immediata

El president de la Generalitat és aquests dies al Marroc de viatge oficial, però avui ha comentat els gestos que Zapatero va fer ahir cap a Convergència i Unió. Per Montilla, l'anunci de publicació de les balances fiscals no és cap concessió, perquè ja estava previst, i sobre la possibilitat de portar aigua del Roine, creu que és un projecte a estudiar, però a llarg termini, i que ara el que calen són decisions urgents.

Actualitzat
"Dir que el Roine és una solució és una broma. Una broma de mal gust". Amb aquestes paraules s'ha referit des del Marroc José Montilla a la promesa de José Luis Rodríguez Zapatero d'estudiar la possibilitat de portar aigua del Roine, un projecte històricament defensat per CiU. Segons el president català, "ara calen solucions immediates per garantir l'aigua de boca a més de 5,5 milions de catalans i catalanes" afectats per la sequera. Al seu parer, el Roine es pot estudiar com a alternativa a llarg termini, pero ara per ara no aporta cap solució.

Montilla ha assegurat que no acceptarà que el govern espanyol tanqui la porta al transvasament temporal del Segre sense aportar alternatives que siguin reals i factibles per evitar la urgència de l'octubre. En aquest sentit, s'ha referit a la solució que estaria estudiant l'executiu de Zapatero i que avança el diari "El País", que preveuria transvasar aigua de l'Ebre a Barcelona a través d'una canonada d'uns 70 quilòmetres que uniria Tarragona i la planta d'Abrera per la mitjana de l'autopista AP-7. El president català creu que aquesta obra no arribaria a temps.

El líder de Convergència i Unió, Artur Mas, també ha parlat del Roine. Mas ha assegurat que la decisió de Rodríguez Zapatero d'estudiar el possible transvasament del riu francès demostra la falta de lideratge de José Montilla. Segons CiU, l'única raó per la qual el govern català s'oposa al transvasament del Roine és perquè és un projecte de la federació nacionalista.

També el president de la patronal de la petita i mitjana empresa (Pimec), Josep González, s'ha referit a aquesta qüestió. González ha lamentat que no hi hagi capacitat per arribar a un acord d'Estat davant un problema com el de la sequera i ha advocat pel transvasament del Roine com a mesura a llarg termini.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut