Barcelona

Els alcaldes de l'àrea metropolitana de Barcelona demanen "diligència extrema" contra la sequera

Els alcaldes dels 33 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona han aprovat aquest dijous un manifest conjunt en què reclamen "diligència extrema" en les mesures per lluitar contra la sequera i garantir el subministrament d'aigua. En aquest sentit, es comprometen a acceptar qualsevol proposta que vingui de qualsevol administració i a donar-hi suport, tot i que no han volgut posicionar-se a favor de cap mesura en concret. Només han deixat clara la necessitat que hi hagi el màxim consens territorial i social.

Actualitzat

Els representants de l'Àrea Metropolitana del Medi Ambient han volgut agrair el "comportament cívic i solidari" dels ciutadans, així com l'esforç que estan fent les entitats i institucions d'altres territoris per mirar de pal·liar els efectes de la sequera a l'àrea metropolitana.

Segons l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, "ciutadans i administracions estem fent tot el que està a les nostres mans". Així ho demostra la reducció del consum per habitant i dia, que ja és el més baix de Catalunya. A partir d'aquí, ha dit, "necessitem una solució urgent" per poder garantir l'aigua als ciutadans, "vingui d'on vingui".

Els alcaldes no s'han pronunciat sobre quina hauria de ser aquesta solució. Només han dit que cal un debat serè i rigorós per afrontar el problema i han reclamat "el màxim consens territorial i social". Tot plegat, per buscar solucions a curt, mitjà i llarg termini.

Anar al contingut