Estrasburg

El Parlament Europeu reclama accions contra la sequera i el Comitè de les Regions aposta pels transvasaments

El problema de la sequera i de la gestió de l'aigua ha arribat a les institucions europees. El Parlament Europeu ha demanat als estats membres de la UE mesures concretes per garantir la disponibilitat, accessibilitat, conservació i utilització dels recursos hídrics, mentre que el plenari del Comitè de les Regions ha aprovat un informe presentat per la Generalitat Valenciana que defensa els transvasaments com a mètode per combatre l'escassetat d'aigua i les sequeres a la UE. Segons Francisco Camps, l'aprovació d'aquest informe suposa ratificar el derogat transvasament de l'Ebre.

Actualitzat

L'Eurocambra reclama als 27 estats membres de la Unió polítiques adequades davant les sequeres i les inundacions i també un augment de la inversió per engegar projectes que permetin una millor utilització de l'aigua. El Parlament Europeu no especifica quines accions s'han de dur a terme, però és conscient que la UE no es pot quedar de braços plegats. Pel que fa al món rural, demana als agricultors que introdueixin mecanismes per poder optimitzar els recursos i millorar la sostenibilitat.

D'altra banda, el Comitè de les Regions de la UE ha aprovat un informe del president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, que aposta, entre altres mesures, pels transvasaments per poder garantir als diferents territoris el subministrament d'aigua. Els socialistes europeus hi van votar en contra, com els representants de les comunitats autònomes de Catalunya, l'Aragó, les Balears, Castella-la Manxa i Galícia. 

Al final de la votació, el president de la Generalitat Valenciana, Francesc Camps, ha manifestat la seva satisfacció perquè suposa ratificar el derogat transvasament de l'Ebre i ha afegit que l'aprovació del text dóna suport "al concepte de nació, perquè el repartiment es farà segons els principis de solidaritat i subsidiarietat".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut